.

Recomandare de la Bruxelles: teste COVID pentru pasagerii veniti din China si masca in avion

Distribuie prietenilor tai!

Dupa ore intregi de dezbateri, expertii din tarile Uniunii Europene au ajuns la un acord privind noile masuri legate de pasagerii veniti din China, tara care se confrunta cu o explozie a cazurilor COVID.

Astfel, statele Uniunii Europene sunt puternic încurajate sa impuna tuturor calatorilor din China sa prezinte, la imbarcare, un test negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore inainte.

Este o abordare coordonata la nivel european, dar e vorba doar de recomandari. Insa, asa cum stim, recomandarile se transforma rapid in reguli.

Iata concluzia discutiilor purtate pana seara tarziu de expertii din toate tarile Uniunii Europene, conform comunicatului de presa al presedintiei suedeze a Consiliului UE :

  • Tarile membre cad de acord sa recomande tuturor pasagerilor ca pe timpul zborurilor spre si dinspre China sa poarte masca sau protectie FFP2/N95/KN95.
  • Tarile membre stabilesc sa emita recomandari pasagerilor internationali care vin sau pleaca din China, precum si personalului din aeroporturi si personalului navigant privind igiena personala si masuri sanitare.
  • Tarile membre sunt puternic incurajate sa introduca, pentru toti pasagerii care pleaca din China spre o tara membra, conditia unui test COVID negativ, facut cu maximum 48 de ore inainte de imbarcare.
  • Testarea pasagerilor care sosesc din China la sosire si secventierea rezultatelor pozitive.
  • Testarea si secventierea apelor uzate de pe aeroporturi si din aeronavele care sosesc din China.
Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

UE insista cu vaccinarea

Tarile membre trebuie sa continue sa promoveze vaccinarea si administrarea vaccinurilor, inclusiv a dozelor booster, in special in randul grupurilor vulnerabile – se arata in concluziile intalnirii expertilor UE, care s-a terminat tarziu in noapte. De altfel, spaniolii si francezii cer pasagerilor din China fie test COVID negativ, fie dovada vaccinarii complete.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.