.

Reactii la demisia lui Hellvig de la sefia SRI

Distribuie prietenilor tai!

Primul partid care a comentat anuntul demisiei lui Eduard Hellvig din postul de director al Serviciului Roman de Informatii a fost USR. Presedintele Klaus Iohannis, in schimb, l-a elogiat pe Hellvig, in mod previzibil, tinand cont ca el l-a numit sef la SRI, in 2015.

Catalin Drula, presedinte USR, a scris pe Facebook : “Eduard Hellvig a avut un mandat esuat. Controlul civil asupra serviciului nu a existat. Dl. Hellvig a avut o sansa pentru democratia romaneasca si a ratat-o triumfator. De asemenea, USR il acuza pe Hellvig ca nu a incetat nicio zi sa faca politica din pozitia de director SRI si, de fapt, in toti acesti ani de mandat, a fost alaturi de colegii lui din PNL, unii cu epoletii la vedere, altii cu epoletii acoperiti.”

Eduard Hellvig si-a anuntat demisia din postul de director SRI, intr-o conferinta de presa, in care a facut bilantul serviciilor pe 2022, dar si un bilant personal, pentru perioada mandatului sau – 2015-2023.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Ludovic Orban : PSD sufoca institutiile statului

Ludovic Orban, presedintele partidului Forta Dreptei, isi indreapta atacurile mai mult asupra PSD. Tot pe Facebook, el a scris ca nu ar fi surprins sa vada ca viitorul director al SRI, propus de presedintele Iohannis, va fi tot de la PSD. “Chiriasul de la Cotroceni s-a dovedit a fi Calul troian al PSD. Aproape de finalul mandatelor sale, tentaculele caracatitei PSD sufoca aproape toate institutiile statului:  Guvernul ( Marcel Ciolacu), Curtea Constitutionala ( Marian Enache), Curtea de Conturi ( Mihai Busuioc), Autoritatea Electorala Permanenta ( Tony Grebla), Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii ( Valeriu Zgonea), Consiliul National al Audiovizualului ( Monica Gubernat), Consiliul Legislativ ( Florin Iordache), Avocatul Poporului ( Renate Weber), SIE ( Gabriel Vlase) etc.P.S. Am uitat de PNL, unde Ciuca se comporta ca si cum ar fi fost pus presedinte tot de PSD!” – a comentat Orban pe Facebook.

Iohannis l-a decorat pe Hellvig

In opinia presedintelui, in mod previzibil, Hellvig a avut un mandat foarte bun, care a marcat „restaurarea credibilitatii SRI si modernizarea consistenta a institutiei”.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Intr-un comunicat de presa de la Cotroceni, Iohannis anunta ca in semn de inalta apreciere pentru intreaga activitate la conducerea Serviciului Roman de Informatii, a decis sa-l decoreze pe Eduard Hellvig cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Comandor.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.