.

Război sângeros între China și India

Distribuie prietenilor tai!

Cel puțin 20 de soldați indieni au fost uciși în luptele de la granița dintre China și India în regiunea Ladakh din provincia Kashmir, disputată de cele două părți, au anunțat autoritățile indiene. Incidentul a avut loc după câteva săptămâni de tensiuni militare între cele mai populate țări ale lumii. Acestea sunt primele victime în conflictele de graniță dintre China și India în ultimii 45 de ani. Armata indiană a precizat că au fost victime de ambele părți, însă autoritățile de la Beijing nu au dat informații despre victime. Ministrul indian de externe a acuzat China că a încălcat un acord încheiat săptămâna trecută. China a acuzat, la rândul său, India, că trupele indiene au violat frontiera comună.

Pe de altă parte, autorităţile din Beijing au solicitat marţi seara locuitorilor să evite călătoriile ”neesenţiale” în afara oraşului şi au interzis persoanelor din zonele afectate să părăsească teritoriul capitalei după o revenire a cazurilor de COVID-19.
“Toate persoanele care trebuie neapărat să părăsească Beijingul vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că un test negativ a fost efectuat în ultimele şapte zile”, a indicat în timpul unei conferinţe de presă Chen Bei, secretar general adjunct al primăriei capitalei Chinei.
Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile după o revenire a cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi seară primăria oraşului.
În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori în contextul descoperirii, într-un interval de cinci zile, a 106 persoane recent infectate, după ce noul coronavirus părea să fi fost eliminat din China.
Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 de noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze.
Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat “în stare de război” pentru a stăvili orice nou focar. Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate – dintre care mai mult de 20 au fost izolate – pentru a evita o răspândire masivă a noului coronavirus în rândul populaţiei.

Interesant:   Nerecunoscatoare, Ucraina pierde un aliat important - Polonia
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.