.

Ramanem sub monitorizarea Comisiei Europene

Distribuie prietenilor tai!

Mecanismul de Cooperare si Verificare – MCV– va fi mentinut – declara comisarul european pentru justitie, Vera Jurova. Cand a preluat conducerea Comisiei Europene, in 2014, presedintele Jean-Claude Juncker declara ca, pana la finalul mandatului sau, ar dori sa scoata Romania si Bulgaria de sub monitorizarea pe justitie – cunoscuta sub numele de MCV. Iata insa ca, 5 ani mai tarziu, echipa lui Juncker se apropie de finalul mandatului, dar nu exista nicio speranta ca se va renunta la MCV.

Intrebata daca e posibila ridicarea MCV, de catre actuala echipa, comisarul Jurova a raspuns : parerea mea personala este ca nu e posibil ca actuala comisie sa renunte la MCV. Mai avem putin timp, iar evolutiile nu sunt satisfacatoare, astfel incat sa putem spune clar gata, oprim acest mecanism.

Mecanismul de Cooperare si Verificare, prin care Comisia Europeana supravegheaza mersul reformelor in Rpmania si Bulgaria a fost conditia primirii celor doua tari in UE, in 2007.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

Comisarul pentru Justitie a prezentat la Bruxelles tabloul de bord privind justitia si statul de drept in tarile Uniunii Europene. Analiza anuala a Comisiei ia in calcul independenta, calitatea si eficienta actului de justitie in intreaga Uniune Europeana.  Vera Jurova a atras atentia din nou asupra faptului ca executivul comunitar urmareste indeaproape si cu ingrijorare deciziile care se iau la Bucuresti. Comisia analizeaza modificarile codurilor votate de parlament si in urmatoarele zile va formula un punct de vedere.

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.