.

Rafa Benitez e noul antrenor al lui Everton

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spaniolul Rafael Benitez, fostul tehnician al echipei de fotbal Liverpool, a fost numit miercuri antrenor al rivalei locale Everton, a anunţat clubul din Premier League pe site-ul său oficial, transmite presa internaţională.

Rafa Benitez, care a câştigat Liga Campionilor cu Liverpool în 2005, a semnat un contract pe trei ani cu gruparea de pe Goodison Park.

Numirea lui Benitez este controversată, unii fani ai lui Everton opunându-se prezenţei sale pe banca echipei. Spaniolul a spus despre rivala lui Liverpool că este “o echipă mică”, la finalul unui meci încheiat la egalitate pe stadionul Anfield (0-0), în februarie 2007. Ulterior, el a explicat că a făcut acea afirmaţie referindu-se la mentalitatea pe care a avut-o Everton în partida respectivă.

Benitez a primit ameninţări după ce a devenit clar că el este favorit la înlocuirea lui Carlo Ancelotti pe banca tehnică a lui Everton, iar poliţia a anunţat luni că investighează un incident care a avut loc lângă casa spaniolului.

Interesant:   5 motociclete Husqvarna pentru cei mai tineri pasionați de motocross

Primul antrenor la ambele echipe după 129 de ani

Benitez a devenit primul antrenor care pregăteşte cele două echipe rivale din oraşul Liverpool din anii 1890, după William Edward Barclay, care a făcut drumul în sens invers.

Everton se afla în căutarea unui nou tehnician după despărţirea de italianul Carlo Ancelotti, sub comanda căruia a încheiat sezonul pe locul al zecelea în Premier League. Ancelotti a semnat între timp cu Real Madrid, formaţie la care a mai activat între 2013 şi 2015.

Rafa Benitez a antrenat-o timp de şase ani pe FC Liverpool, până în 2010, reuşind să-i conducă pe “cormorani” la câştigarea Ligii Campionilor în 2005, înainte de a cuceri Cupa Angliei, în sezonul următor.

Tehnicianul iberic le-a mai pregătit-o în Anglia pe Chelsea, cu care a câştigat Europa League în 2013, ca antrenor interimar, şi pe Newcastle United. El a activat ultima oară în China, la Dalian Professional, de care s-a despărţit în luna ianuarie a acestui an.

Interesant:   5 motociclete Husqvarna pentru cei mai tineri pasionați de motocross
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.