.

Putin și Xi Jinping și-au jurat prietenie și au turnat reciproc Statele Unite

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin şi-au evidenţiat luni din nou alianţa cu prilejul unei noi reuniuni prin teleconferinţă la care au convenit prelungirea tratatului de bună vecinătate şi cooperare prietenească semnat de Rusia şi China cu 20 de ani în urmă.

”Tratatul de bună vecinătate, prietenie şi cooperare a stabilit un concept de prietenie transmis din generaţie în generaţie, care corespunde intereselor fundamentale ale ambelor ţări”, a declarat Xi Jinping.

Acest acord ”este în linie cu tendinţele epocii (actuale), este orientat către pace şi dezvoltare şi de asemenea este un exemplu practic şi viu al unui nou tip de relaţii internaţionale”, explică preşedintele chinez.

”Strânsa cooperare” între cele două ţări dă ”un impuls pozitiv” comunităţii internaţionale într-un moment în care ”lumea traversează schimbări complexe” şi ”umanitatea se confruntă cu crize multiple în dezvoltarea ei”, a adăugat el.

Cooperare de stabilizare

La rândul său, Putin a susţinut că ”în actualele condiţii de turbulenţe politice în creştere, cu rupturi de acorduri în materie de control al armamentelor, de creştere a potenţialului de conflict în diverse părţi ale planetei, cooperarea ruso-chineză joacă un rol stabilizator la nivel internaţional”.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

Discuţia dintre cei doi lideri are loc la o lună după o altă întrevedere prin videoconferinţă, când au inaugurat un proiect pentru construirea pe teritoriul Chinei a patru unităţi de producere a energiei nucleare cu tehnologie rusească.

Relaţiile dintre Moscova şi Beijing trec printr-o perioadă de apropiere, ilustrată de vizita pe care ministrul de externe rus Serghei Lavrov a efectuat-o în China în luna martie pentru armonizarea strategiilor în contextul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu SUA.

Potrivit cotidianului chinez Global Times, cele două părţi s-au informat reciproc atunci despre starea relaţiilor fiecăreia cu Washingtonul, căruia i-au transmis ”să reflecteze asupra prejudiciului pe care-l provoacă păcii internaţionale”.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.