.

Putin: Lansatoarele de racheta din Romania si Polonia sunt o amenintare pentru Rusia

Distribuie prietenilor tai!

Intr-o conferinta de presa, la Moscova, presedintele Vladimir Putin, a declarat ca lansatoarele de racheta din Romania si Polonia reprezinta o amenintare pentru Federatia Rusa.

Liderul de la Kremlin a spus ca Statele Unite au iesit din Tratatul antirachete balistice – Tratatul ABM –

desi Rusia a incercat sa convinga administratia americana sa nu faca acest lucru. Decizia de retragere din Tratatul ABM a fost luata pe vremea presedintelui Donald Trump. Ministerul Apararii din Federatia Rusa a propus Statelor Unite sa distruga lansatoarele de rachete rus a propus SUA  Mk-41 din dispozitivul de aparare antiracheta din Romania, pe motiv ca incalca Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare – INF. Tratatul si-a incetat existenta in august 2019.

“Azi vedem unde se duce NATO, in Polonia, Romania, in tarile Baltice. Au spus una si au facut altceva. Asa cum se spune in popor, ne-au pacalit. Apoi, SUA au iesit din Tratatul ABM. Le-am spus multa vreme sa nu faca asta, ci sa respecte tratatele fundamentale din domeniul securitatii. Totusi, SUA au renuntat la tratat si au amplasat sisteme în Romania si instaleaza si in Polonia, in curand. Acolo au fost desfasurate lansatoare MK 41, pe care pot fi instalate rachete Tomahawk. Nu este oare o amenintare la adresa noastra” – s-a intrebat retoric Vladimir Putin, dupa intalnirea cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

Liderul rus a reamintit ca sistemele ofensive Tomahawk sunt capabile sa acopere teritoriul Rusiei pe mii de kilometri.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.