.

Putin consideră că prezența SUA a fost o tragedie pentru Afganistan

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cei 20 de ani de război şi de prezenţă americană în Afganistan au constituit o ”tragedie” pentru această ţară, a apreciat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, după încheierea retragerii trupelor americane de pe teritoriul afgan, informează France Presse.

”Timp de 20 de ani soldaţii americani au fost prezenţi pe acest teritoriu, 20 de ani de încercări de a ‘civiliza’ oamenii care trăiesc acolo, de a le implanta normele lor şi standardele lor de viaţă”, a comentat Putin într-o întâlnire cu tineri ruşi, retransmisă de posturile TV.

”Rezultatul este o tragedie, pierderi pentru cei care au făcut acest lucru, Statele Unite, şi mai mult pentru oamenii care trăiesc pe teritoriul Afganistanului”, a adăugat liderul de la Kremlin, aflat într-o deplasare în Extremul Orient rus.

În ceea ce priveşte viitorul Afganistanului după retragerea americanilor şi a aliaţilor lor, Vladimir Putin a opinat că este ”imposibil de impus ceva ce este din afară”.

Interesant:   Papa Francisc susține că nu s-a gândit să renunțe la pontificat

Autorităţile ruse au adoptat o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani, recunoscând victoria acestora, dar în acelaşi timp lansând un apel la ”dialog naţional” pentru formarea unui guvern reprezentativ.

Moscova îi consideră totuşi pe talibani o grupare ”teroristă”, chiar dacă discută cu ei de mai mulţi ani.

Rusia este îngrijorată mai ales de securitatea fostelor republici sovietice din Asia Centrală vecine cu Afganistanul şi doreşte să se evite un aflux regional de refugiaţi şi o intensificare a traficului de opiu şi heroină.

Retragerea americană din Afganistan a fost ‘probabil decizia bună’, însă nu a fost pusă în practică ‘aşa cum ar fi trebuit’, a apreciat miercuri ministrul de externe al Israelului, Yair Lapid, transmite AFP.

Mare aliat al Statelor Unite, Israelul nu comentase până acum în mod oficial retragerea forţelor americane din Afganistan, unde talibanii au recucerit puterea în august.

Retragerea ‘nu s-a desfăşurat cum ar fi trebuit’, a declarat şeful diplomaţiei israeliene, cu ocazia unei întâlniri la Ierusalim cu jurnalişti străini. ‘Era probabil decizia bună, dar ea nu a fost executată bine’, a adăugat Lapid.

Interesant:   Reguli stricte pentru începerea școlii în Spania
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.