.

Putin ar fi aprobat o operațiune de susținere a lui Donald Trump în 2016

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Preşedintele rus Vladimir Putin a autorizat, la o reuniune desfăşurată în ianuarie 2016 cu şefii serviciilor secrete şi principalii membri ai guvernului, o operaţiune secretă de susţinere a candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, considerând că o victorie a acestuia ar avantaja Rusia, potrivit unor documente publicate joi de The Guardian şi despre care această publicaţie britanică susţine că sunt scurse din interiorul Kremlinului.

Cele trei servicii secrete ruseşti au primit sarcina să identifice modalităţi practice de a-l susţine pe Trump, conform unui ordin ce pare a fi semnat de Putin.

La momentul desfăşurării reuniunii de la Kremlin a Consiliului de securitate naţională, pe 22 ianuarie 2016, Trump era favoritul alegerilor primare din Partidul Republican. Un raport pregătit de către departamentul de analiză al preşedinţiei ruse recomanda folosirea ”întregii forţe posibile” pentru o victorie a lui Trump.

Acestuia din urmă i se face în raportul redactat de analiştii ruşi o scurtă descriere a profilului psihologic, fiind caracterizat drept ”un individ impulsiv, instabil mintal şi dezechilibrat, care suferă de un complex de inferioritate”. Cu toate acestea, din perspectiva Rusiei evocată în raport, el era văzut drept ”candidatul cel mai promiţător”, iar o victorie a sa ”va conduce la o destabilizare a sistemului sociopolitic al SUA”.

Interesant:   Reguli stricte pentru începerea școlii în Spania

Scurgere de informații

The Guardian nu spune cum a avut acces la aceste documente, care par să reprezinte o scurgere serioasă şi foarte neobişnuită de informaţii din interiorul Kremlinului, dar susţine că servicii secrete occidentale ar avea cunoştinţă de ele de mai multe luni şi le-au examinat cu atenţie.

Publicaţia britanică mai scrie că le-a arătat unor ”experţi independenţi” aceste documente şi aceştia cred că sunt autentice, fiind invocat drept argument şi faptul că abordarea se potriveşte cu modul de gândire al Kremlinului asupra chestiunilor de securitate.

Contactat de The Guardian, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris drept o ”mare ficţiune” ideea că liderii ruşi ar fi convenit la o reuniune de la începutul lui 2016 să-l sprijine pe Trump.

Această publicaţie mai afirmă că respectivele documente cuprind şi o aparentă confirmare a faptului că Rusia ar fi deţinut potenţiale materiale compromiţătoare cu Donald Trump în urma ”vizitelor neoficiale pe teritoriul Federaţiei Ruse” efectuate în trecut de magnatul imobiliar american. Se face astfel referire la ”anumite evenimente” petrecute în timpul călătoriilor lui Trump la Moscova, detaliate într-o anexă a raportului, care însă nu este clar ce conţine.

Interesant:   Papa Francisc susține că nu s-a gândit să renunțe la pontificat

Autorul acestui raport pare să fie Vladimir Simonenko, şeful departamentului de analiză al Kremlinului, care îi furnizează preşedintelui Putin materiale analitice şi diferite rapoarte, unele întocmite pe baza informaţiilor obţinute de serviciile secrete. El a prezentat pe 14 ianuarie o sinteză de trei pagini pe acest subiect, cu concluzii şi propuneri, după care două zile mai târziu Putin a convocat o reuniune a Consiliului de securitate naţională.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.