.

Putin a trimis armata in teritoriile pro-ruse din Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Imediat dupa ce a recunoscut independenta celor doua entitati care s-au desprins unilateral de Ucraina – Republica Populara Doneţk si Republica Populara Lugansk – presedintele Vladimir Putin a ordonat armatei sa intre pe teritoriul acestora sub pretextul mentinerii pacii.

Lucrurile s-au succedat cu repeziciune in cursul zilei de 21 februarie. In doar cateva ore, pe langa faptul ca a semnat decretele de recunoastere a independentei celor doua asa-zise republici – care sunt, de fapt, parte din teritoriul ucrainean – Putin a incheiat acorduri de prietenie si colaborare cu liderii separatisti. Potrivit acestor acorduri, Moscova le poate ajuta inclusiv la apararea granitelor. Imediat dupa aceea, a ordonat armatei sa desfasoare militari in Doneţk si Lugansk, pentru “misiuni de mentinere a pacii”. Militarii rusi au ajuns deja in teritoriul separatist.  Nu este clar la cat se ridica efectivele. Va fi sau nu razboi? Totul depinde de provocarile care ar putea avea loc de ambele parti si de reactia celeilalte tabere la aceste provocari. 

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

SUA au anuntat sanctiuni insa, deocamdata, doar legate de cele doua entitati

Presedintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv, prin care se instituie sanctiuni asupra celor ce deruleaza afaceri sau tranzactii in Doneţk si Lugansk. Deocamdata, asa-numitele sanctiuni bazuka – un set de sanctiuni deosebit de dure impotriva Rusiei – nu sunt activate. Potrivit comunicatului Casei Albe, acestea ar urma sa fie aplicate, atat de SUA, cat si de aliati, “in cazul in care Rusia invadeaza mai mult Ucraina.” Canada si Marea Britanie au anuntat ca vor impune sanctiuni impotriva Rusiei, dupa recunoasterea independentei celor doua teritorii.

Uniunea Europeana asteapta urmatorul pas al Rusiei pentru a vedea ce sanctiuni va institui. In marile cancelarii occidentale, ideea pare a fi ca, in cazul in care Rusia nu incepe o ofensiva militara impotriva armatei ucrainene si in cazul nu avanseaza mai adanc in Donbas, setul de sanctiuni drastice nu va fi activat. 

Romania condamna ferm gestul Rusiei

Preşedintele Klaus Iohannis afirma, intr-o declaratie de presa, că Romania condamna cu fermitate recunoasterea de catre Federatia Rusa a independentei autoproclamatelor republici separatiste din Doneţk si Luhansk din Ucraina. “Este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar comunitatea internaţională trebuie să reacţioneze ferm – se arata in mesajul de la Cotroceni.  Iohannis arata ca România reafirma sustinerea puternica pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei si ca va actiona in coordonare cu aliatii.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Scene de bucurie

Televiziunea de stat din Rusia a prezentat imagini cu focuri de artificii si bucurie maxima pe strazile din cele doua teritorii ucrainene, dupa ce Vladimir Putin a anuntat ca recunoaste independenta si desprinderea de Rusia.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.