.

Puteti calatori in Spania doar daca aveti test PCR negativ

Distribuie prietenilor tai!

Din 23 noiembrie,  toate persoanele care calatoresc in Spania, pe cale aeriana sau maritima, provenind din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat trebuie sa prezinte un test molecular PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Romania figureaza pe lista “statelor rosii”, adica tarile in care incidenta cazurilor de coronavirus depaseste 150 de infectari la suta de mii de locuitori. Testul PCR trebuie sa fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrarii pe teritoriul spaniol.

De asemenea, toate persoanele care calatoresc spre Regatul Spaniei, pe cale aeriana sau maritima, trebuie sa completeze, anterior efectuarii calatoriei, un formular privind starea de sanatate prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. In cazul in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate. Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat digital sau pe suport hartie la controlul de sanatate efectuat in aeroportul sau portul de destinatie.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

La sosirea in Regatul Spaniei, autoritatile spaniole pot solicita calatorilor dovada in original a testului PCR in format digital sau pe hartie, document care trebuie sa fie redactat in limba spaniola sau engleza, sa cuprinda numele si prenumele calatorului, datele documentului de identitate national sau al pasaportului cu care se va legitima, data realizarii testului, datele unitatii medicale care a realizat testul si rezultatul negativ al testului.

Pe de alta parte Spania a iesit de pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care ajung din Spania in Romania nu mai trebuie sa stea in carantina.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.