.

PSD face presiuni pentru cresterea alocatiilor

Distribuie prietenilor tai!

Social-democratii atrag atentia PNL si guvernului Orban sa mareasca alocatiile de la 1 august si pensiile de la 1 septembrie; in caz contrar, PSD va depune o motiune de cenzura.

Lucian Romascanu, purtator de cuvant PSD, afirma ca legea obliga PNL si guvernul sa dubleze alocatiile pentru copii. “Le mai spunem odata PNL, guvernantilor, sa nu fure banii copiilor. Este un drept castigat si trebuie sa fie platit, asa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept castigat acela de a majora pensiile cu 40 la suta de la 1 septembrie” – a declarat Romascanu intr-o conferinta de presa. In opinia PSD, guvernul este incompetent si nu reuseste sa gaseasca resursele necesare, atat politice, cat si financiare, pentru a dubla alocatiile, “dar copiii nu au nicio vina” – a adaugat Romascanu.

“Lasati aberatiile, dublati alocatiile”

PSD consdiera ca este inadmisibil ca executivul sa spuna ca nu are bani pentru dublarea alocatiilor sau cresterea pensiilor, in conditiile in care in 7 luni de guvernare, Romania s-a imprumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cat toate imprumuturile facute de PSD in trei ani.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

“Este inadmisibil sa spui ca nu ai bani pentru dublarea alocatiilor copiilor sau pentru cresterea pensiilor în condiţiile in care acesti peste 15 miliarde de euro nu au o destinatie precisa, nu exista nicio comunicare a Ministerului Finantelor care sa ne spuna ce s-a intamplat cu acesti bani’, a spus Romascanu.

Crestere de doar 10 la suta ?

Potrivit declaratiilor facute de ministrul de finante, Florin Cîţu, pensiile ar putea creste doar cu 10 la suta din septembrie, si nu 40 de procente, asa cum era prevazut. Deocamdata, premierul Ludovic Orban nu a dorit sa faca niciun comentariu legat de acest scenariu.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.