PSD acuza guvernul ca vrea sa mareasca impozitele

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Guvernul condus de Ludovic Orban a anuntat ca nu prezinta proiectul de buget pe anul viitor, pentru ca acesta trebuie dezbatut de viitorul parlament, rezultat din alegerile din decembrie.

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a spune insa ca guvernul Orban se fereste sa prezinte proiectul de buget pe anul 2021 pentru ca ascunde mariri de taxe si impozite, precum si un posibil acord cu Fondul Monetar International. Ar fi in plan, sustine PSD, inclusiv marirea semnficativa si rapida a TVA.

Ludovic Orban a spus, in repetate randuri, ca echipa sa va pregati proiectul de buget pe 2021, dar viitorul parlament este cel care trebuie sa-l dezbata, tinand cont ca alegerile sunt pe 6 decembrie.

“Ceea ce cerem noi Ministerului de Finante si Guvernului e urmatorul lucru: sa prezinte acest proiect de buget, pentru ca noi stim ca in proiectul de buget vor fi mariri de taxe si de impozite” – sustine Sorin Grindeanu. El spune ca guvernul trebuie sa fie transparent, pentru ca romanii sa stie ce se va intampla daca PNL va ramane la guvernare. Pe langa mariri de taxe si impozite, viitorul buget, in viziunea PNL, ar include si un acord cu FMI.

Interesant:   Ciolacu : Vlad Voiculescu e gol in suflet, dar si in cap

Intr-o postare pe Facebook, ministrul finantelor, Florin Cîţu, precizeaza ca este ilegal ca guvernul, cu trei luni inaintea alegerilor, sa supuna dezbaterii proiectul de buget. “Așadar, care este raspunsul la intrebarea “de ce nu prezinta PNL bugetul pe 2021”? Pentru ca este ILEGAL! Art 35.1 In cazul in care alegerile generale parlamentare sunt organizate in ultimele 3 luni ale anului, calendarul este urmatorul: Ministerul Finantelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite si a bugetului propriu, intocmeste proiectele legilor bugetare si proiectele bugetelor pe anul urmator, pe care le depune la guvern in termen de 15 zile de la investirea NOULUI Guvern” – scrie ministrul de Finante pe Facebook.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.