.

Proteste violente în Venezuela, soldate cu zeci de victime

Distribuie prietenilor tai!

Ample proteste la Caracas, Venezuela, față de regimul condus de președintele Nicolas Maduro. Zeci de mii de oameni nemulțumiți de modul în care președintele socialist conduce țara au ieșit pe străzi, însă armata și poliția au intervenit în forță și au fost înregistrate aproape 70 de persoane rănite. Vehicule blindate ale armatei au intrat în viteză în mulțimea care protesta pe străzile din centrul capitalei, în timp ce în alte regiuni ale orașului au fost trase focuri de arme, de o parte și de alta a taberelor. Președintele Parlamentului, Juan Guaidó, a făcut apel la susținătorii săi să continue să iasă pe străzi și astăzi, după ciocnirile violente de marți noapte. Potrivit presei internaționale, președintele socialist Nicolas Maduro a rămas neclintit și a ignorat mesajul transmis de protestatari de a demisiona din funcție. Într-o apariție televizată, Nicolas Maduro a calificat protestatarii ieșiți pe străzi drept un grup mic ale cărui planuri au eșuat. Între timp, Administrația de la Washington sugerează că Nicolas Maduro este pregătit să fugă în Cuba pentru a scăpa de furia mulțimii. “Au un avion pregătit pe pista de decolare pentru Nicolas Maduro. El era pregătit să plece în această dimineață, din câte știm noi. Dar rușii i-au transmis că ar trebui să rămână pe loc”, a declarat Secretarul de Stat american Mike Pompeo la postul CNN. De asemenea, alți înalți oficiali americani au spus că trei figuri importante ale guvernării Nicolas Maduro au fost de acord că liderul de la Caracas trebuie să renunțe la putere, însă ulterior au revenit asupra declarațiilor lor. Potrivit oficialilor americani, printre cei care l-au contestat pe președintele venezuelean s-a numărat chiar ministrul Apărării, Vladimir Padrino, care însă apoi a apărut alături de Maduro în mesajul televizat al președintelui venezuelean.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale

Președintele Venezuelei a amenințat în comunicatul televizat că organizatorii protestului de marți noapte nu vor rămâne nepedepsiți.

“[Procurorii vor lansa o anchetă penală sub acuzația de infracțiuni grave comise contra Constituției, a Statului de drept și a dreptului la pace”, a declarat Nicolas Maduro.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.