.

Protest in Piata Universitatii – Zeci de mii de romani asteptati pe 30 Martie sub sloganul “Ne-am saturat!”

Distribuie prietenilor tai!

Inca de cateva saptamani pe retelele de socializare a inceput organizarea unui mare protest, protest ce se apropie cu pasi repezi. Mai exact, pe data de 30 martie, romanii sunt chemati de data aceasta in Piata Universitatii sub sloganurile “Ne-am saturat!” si “Jos Clanul Dragnea”.

Protestul e organizat de cele mai mari organizatii civice din Capitala, cat si din tara, protestul urmand a incepe la ora 17. Primii ce au organizat un eveniment pe retelele de socializare vizavi de protestul din 30 Martie, sunt cei de la Luptam pentru Romania, evenimentul acestora strangand momentan in jur de 5800 de persoane ce s-au aratat interesate sau au anuntat ca vor participa la protestul denumit “30 Martie – Toti in Piata Universitatii! Ne-am saturat!

In descrierea evenimentului, organizatorii anunta ca de data aceasta nu se mai iese pentru un singur lucru, si anume justitia. Acestia aduc in discutie si problemele din economie, din sanatate si din infrastructura. De altfel, un nou protest a avut loc saptamana trecuta, pe 15 martie, protest initiat de seful Spartan Romania, Stefan Mandachi sub sloganul “#Sieu Vreau Autostrada”, protest ce a presupus ca toata lumea sa se opreasca timp de 15 minute, incepand cu ora 15 din lucru. La protest au luat parte zeci de mii de romani in toata tara, orase importante precum Bucuresti, Cluj, Sibiu, Iasi, fiind paralizate pret de 15 minute.

Interesant:   Ca si in alte dati, Ucraina afirma ca teritoriul Romaniei a fost lovit de Rusia, guvernul roman dezminte categoric

Insa, sa revenim la protestul din 30 martie. Cel de-al 2-lea mare protest organizat pe retelele de socializare e organizat de catre Coruptia Ucide, Reset, Initiativa Romania, Insistam, Geeks for Democracy, si alte peste 15 organizatii civice. Acestia cheama oamenii la protest sub sloganul “Jos Clanul Dragnea!”, in acelasi loc: Piata Universitatii, cu incepere de la ora 18, evenimentul initiat de acestia strangand in jur de 5500 de persoane ce s-au arata interesate sau au anuntat ca vor participa la protest pe 30 martie in Piata Universitatii.

Al 3-lea eveniment organizat pe retelele de socializare este cel al celor de la “Insist pentru o Romanie Demna Crestin Europeana”, sub titlul “Revolutia generatiei noastre”. Pana la momentul redactarii acestei stiri, evenimentul are in jur de 2500 interesati si participanti.

In acelasi timp, pe Facebook sunt organizate evenimente ale romanilor ce vor veni din tara pentru acest protest.

Asadar, daca adunam cifrele celor trei evenimente organizate pe retelel de socializare, putem spune ca exista mari sanse sa vedem sambata viitoare in Piata Universitatii, in jur de 10.000-15.000 de protestatari. De altfel, in cadrul protestului se vorbeste si de cel mai mare lant uman, lant ce se va intinde de la Piata Universitatii catre Parlament si Guvern si catre Spitalul Marie Curie, actiune ce necesita cel putin 6.000 persoane.

Interesant:   Prigojin: “Totul e OK”
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.