.

Protest de amploare anuntat duminica in Capitala!

Distribuie prietenilor tai!

Dupa ce marti dupa-amiaza Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta contestata chiar si de Comisia Europeana, mobilizarea societatii civile fiind una slaba, in zilele de marti si miercuri iesind doar cateva zeci, sute de oameni la Guvern, in timp ce alti protestatari au aruncat cu sos de rosii pe sediul Ministerului Justitiei si au fost retinuti pret de cateva ore la sectia 17 de Politie, se pare ca importante organizatii civice strang randurile pentru un protest de amploare anuntat duminica in fata cladirii Guvernului.

Protestul a fost creat pe retelele de socializare de unele din cele mai importante organizatii civice, fiind vorba de Coruptia Ucide, Geeks for Democracy, Rezistenta si Initiativa Romania, protestul urmand sa se desfasoare incepand cu ora 18, in fata Guvernului, in Piata Victoriei, iar ca ora de incheiere, organizatorii au pus miezul noptii. De mentionat ca imediat dupa adoptarea Ordonantei, o alta organizatie a anuntat doua proteste in fata Guvernului, in seara de marti si de miercuri, dar mobilizarea a fost slaba, desi pe Facebook intentia de participare a depasit 1000 de oameni, in strada au fost maxim 200 in seara de miercuri.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

In textul evenimentului creat de Coruptia Ucide pentru duminica, acestia il citeaza pe filosoful Mihai Sora care la 102 ani inca participa la protestele din Piata Victoriei. Imediat dupa adoptarea OUG-ului, Mihai Sora a facut apel la proteste de amploare, iar daca nici acum “nu vedeti” si “nu intelegeti” ce semnifica Ordonanta adoptata si directia in care tara se duce, inseamna ca suntem o natie pierduta. Mihai Sora isi incheie textul printr-un “Noapte buna, Romania!”

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.