.

Programul Tezaur, un instrument la indemana romanilor care vor sa economiseasca

Distribuie prietenilor tai!

De la 1 iulie, persoanele fizice pot investi in 4 noi tipuri de titluri de stat, cu scadenta la 1, 2, 3 si 5 ani.  Sunt variante de economisire avantajoase pentru romani, iar pentru stat este o formula de a se imprumuta de la populatie.

Ministerul de Finante precizeaza ca dobanzile aferente sunt de 3,5 la suta, 4 la suta, 4,25 la suta si 4,75 la suta. Titlurile de stat pot fi cumparate intre 1 si 31 iulie de la unitatile Trezoreriei statului. In mediul rural, pot fi achizitionate prin Posta Romana. Cei ce vor sa cumpere titluri de stat trebuie sa fi implinit 18 ani la data subscrierii.

Fara limita de suma

Pana acum, existau anumite plafoane la cumpararea de titluri de stat, dar acum acestea au fost eliminate, astfel incat persoanele fizice pot investi oricat. Valoarea nominala a titlurilor de stat este de 1 leu si ele sunt in forma dematerializata. Dobanda se plateste la termenele stabilite in prospectul de emisiune. Important e ca pot fi rascumparate in avans si sunt transmisibile. Astfel, daca titularul decedeaza, mostenitorii legali intra in posesia lor, dupa indeplinirea procedurilor de succesiune.

Interesant:   5 prevederi pe care angajatorii trebuie să le includă în contractul individual de muncă

“Alternativa de economisire a Ministerului Finantelor Publice se bucura de un interes crescut al romanilor, avand in vedere ca veniturile provenite din dobanzi sunt neimpozabile” – se arata in comunicatul Ministerul de Finante. Anterioarele emisiuni de titluri de stat au confirmat faptul ca romanilor le plac investititiile sigure, iar titlurile de stat emise de Ministerul de Finante sunt considerate printre cele mai populare si stabile optiuni de economisire.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.