.

Programul Rabla 2020 – conditii si facilitati

programul rabla 2020
Distribuie prietenilor tai!

Cu ajutorul Programului Rabla, romanii pot sa cumpere inclusiv motociclete, iar cei care cumpara masini electrice nu le pot vinde pentru o perioada de minim un an.

Specialistii de la odat.ro prezinta toate modificarile care au avut loc in acest Program si care este valoarea tichetelor oferite, astfel incat fiecare persoana sa inteleaga daca se incadreaza sau nu in cerintele sale.

Conditii in Programul Rabla 2020

Programul Rabla 2020 a inceput in luna martie si ofera un buget de 405 milioane de lei, aceasta fiind de altfel si cea mai mare suma alocata pana in prezent. Prima de casare ramane insa neschimbata, fiind de 6500 de lei, dar daca va fi cumparat un autoturism care nu depaseste emisiile de 96 g/km, beneficiarul primeste 1000 de lei suplimentar.

De asemenea, eco-bonusul pentru persoanele care achizitioneaza un autoturism cu alimentare GPL sau CNG este tot de 1000 de lei. Pentru persoanele care cumpara masini hibride self charging, bonusul este de 2500 de lei.

Un alt aspect nou in cadrul acestui program consta in introducerea tichetelor speciale care se refera la motociclete – Rabla Moto. Persoanele care vor sa isi cumpere o motocicleta si au o motocicleta veche, buna de casat, vor primi din partea statului un voucher in valoare de 3500 de lei.

Prima de casare este in acest sens mult mai mica decat in cazul cumpararii unui vehicul, conform Ministerului Mediului, astfel incat sa se mentina un raport echilibrat, motocicletele avand un pret mai mic decat alte vehicule.

Programul Rabla Plus

In programul Rabla Plus se incadreaza persoanele care vor sa cumpere o masina 100% electrica sau una hibrid Plug In, iar tichetele oferite sunt de doua tipuri:

  • ECO tichetul de 20.000 de lei care este oferit in cazul cumpararii unui autoturism hibrid nou, cu incarcare Plug-in si cu emisii de dioxid de carbon de pana la 50g/km cu regimul WLTP;
  • tichetul de 45000 de lei pentru persoanele care cumpara o masina complet electrica.

Vestea buna este ca cele doua programe pot sa fie accesate impreuna. In momentul cumpararii unei masini complet electrice si in urma casarii unui vehicul vechi, suma pe care o va primi beneficiarul este de 51.000 de lei, reprezentand cei 45000 de lei valoarea tichetului ECO, la care se adauga 6500 de lei, prima obtinuta din Programul Rabla Clasic.

Conditii pentru casarea unei masini pentru Programul Rabla

Masinile care sunt casate pentru Programul Rabla trebuie sa intruneasca o serie de conditii importante:

  • casarea se va face doar in centre autorizate – casarea are loc dupa inceperea programului si doar in reteaua Remat;
  • vehiculul trebuie sa fie mai vechi de 8 ani – pentru ca masinile sa fie acceptate in Programul Rabla ele trebuie sa fi fost produse cu cel putin 8 ani in urma;
  • sunt acceptate doar vehiculele care au fost inmatriculate in Romania inainte de data de 31.12.2012, deci sunt inmatriculate in Romania de minim 8 ani.
  • masina trebuie sa fie integrala si sa contina toate componentele care sunt necesare pentru functionare – cum ar fi motorul, caroseria si rotile.

Toate masinile care intrunesc aceste conditii sunt acceptate pentru casare in Programul Rabla.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.