.

Produsele Made in Germany nu mai au cautare

Distribuie prietenilor tai!

Comenzile pentru bunuri Made in Germany au scazut in septembrie mai mult decat se estimase. Motivul tine de declinul cererii externe,  Motorul economic al Europei se indreapta tot mai mult spre recesiune.  

Conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistica ,  per total, comenzile industriale au scazut in septembrie cu 4 la suta, în timp ce analistii estimau un recul de 0,5 procente..
In trimestrul al treilea din 2022, Germania a evitat pericolulrecesiunii, inregistrand o crestere surprinzatoare, dar economia se confrunta cu greutati din cauza inflatiei ridicate, provocate de cresterea preturilor energiei.
Datele privind comenzile industriale arata problemele cu care se confrunta Germania, in contextul incetinirii economiei globale, al deficitului de materiale si crizei energetice, care afecteaza productia.
Economia germana se indreapta spre recesiune, asa arata datele dezastruoase privind comenzile industriale -,a declarat Thomas Gitzel, economist-sef al unei banci de renume.
Comenzile industriale interne au crescut cu 0,5 la suta, insa cele externe au scazut cu 7 procente. De asemenea, comenzile industriale din zona euro au inregistrat un declin de 8 la suta, iar cele din afara blocului o scadere de 6,3 la suta. Imediat dupa pandemie, comenzile industriale inregistrasera un nivel ridicat, insa tendinta dispare – avertizeaza ministerul Economiei.
Sectoarele cele mai afectate de scadere sunt industria auto – 9 la suta – si ingineria mecanica, 8,1 la suta.
Cresterea costurilor la energie afecteaza semnificativ industria germana, avertizeaza analistii.

Interesant:   Prima dată la casa de amanet? Iată 5 întrebări pe care să le pui

Inflatia e la un nivel istoric

Inflatia in Germania a ajuns la 10,6 la suta, un nivel fara precedent. Deocamdata, Germania a scapat de recesiune, dar viitorul este incert, spun analistii.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.