.

Procesul tragediei de la Hillsborough s-a încheiat

Distribuie prietenilor tai!

Procesul tragediei de la Hillsborough, din 15 aprilie 1989, s-a încheiat astăzi la Preston, lângă Liverpool. Juriul nu a ajuns la o decizie în privinţa vinovăţiei comandantului Poliţiei din Sheffield, de la data respectivă, David Duckenfield, însă l-au găsit vinovat pe Graham Mackrell, cel responsabil cu siguranţa pe stadionul Hillsborough.

Mackrell a fost găsit vinovat pentru crimă pentru că ar fi încălcat legea siguranţei publice din 1974. Tragedia a avut loc pe 15 aprilie 1989, la un meci din cupa Angliei, între Liverpool şi Notthingam, disputat pe stadionul Hillsborough din Sheffield. 95 de fani ai echipei Liverpool au murit pe loc, striviţi de gardul metalic din jurul terenului de fotbal, după ce organizatorii au deschis o poartă de acces, iar mulţimea care aştepta în afara stadionului, a năvălit peste cei aflaţi deja în interior. Un al 96-lea fan a murit ulterior. În urma acestei tragedii au fost modificate măsurile de siguranţă pe stadioane. Ancheta în cazul acestui dosar a început abia în 2014, iar în iunie 2017 au fost puse sub acuzare 6 persoane pentru implicare în decesul celor 96 de victime.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.