.

Printul Charles a primit 1 milion de lire sterline de la fratii lui Bin Laden

Distribuie prietenilor tai!

Presa din regat a luat foc, dupa ce s-a aflat ca mostenitorul tronului britanic, printul Charles de Wales, a acceptat o donatie de 1 milion de lire sterline de la familia liderului retelei teroriste Al Qaida.

Banii au fost pentru trustul de caritate patronat de printul Charles. Mostenitorul tronului britanic a dat personal unda verde pentru acceptarea acestei sume, desi consilierii il sfatuisera sa refuze. Donatia a avut loc in 2013, la doi ani dupa ce Bin Laden a fost lichidat de fortele speciale americane, intr-un raid in Pakistan.

Milionul de lire sterline a fost donat de Bakr si Shafiq, frati vitregi ai capeteniei teroriste. Toti consilierii printului Charles il indemnasera sa nu accepte donatia, spunandu-i ca, daca afla presa, va izbucni un scandal de proportii care va afecta imaginea casei regale britanice.

Charles, in varsta de 73 de ani, a acceptat donatia facuta catre Prince of Wales Charitable Fund (PWCF) la o intalnire cu Bakr, la Clarence House, in 2013. Ian Cheshire, presedintele PWCF, a precizat ca donatia a fost aprobata de toti conducatorii trustului de la acea vreme.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Faptul ca un membru din esalonul superior al casei regale britanice face intelegeri cu familia bin Laden e foarte ingrijorator, spun multi experti in regalitate. “De ce sa accepti asa ceva ? E un gest care provoaca dezgust” – afirma un apropiat al Casei Regale, citat de The Sunday Times.

Se pare ca nu e prima data cand Carles accepta bani de la persoane controversate. Intre 2011 si 2015 ar fi primit donatii consistente din partea unui politician din Qatar, banii fiind trimisi in valize si sacose.

Presedintele Fundatiei a demisionat anul trecut, in urma unei investigatii interne privind aceste informatii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.