.

Principalul depozit Alibaba din Europa, centru se spionaj chinez?

Distribuie prietenilor tai!

Serviciile de informații ale Belgiei monitorizeaza principalul centru logistic din Europa al grupului chinez Alibaba Group Holding din cauza temerilor ca aici s-ar putea derula activitati de spionaj.

Financial Times – FT – relateaza ca este vorba despre centrul logistic al companiei chineze Alibaba de pe aeroportul din zona cargo, din orasul Liege. Serviciile secrete desfasoara aici o ampla misiune pentru a detecta “posibile activitati de spionaj sau ingerinte” din partea entitatilor chineze, inclusiv prin intermediul Alibaba.

Grupul chinez neaga orice activitate ilegala sau dubioasa. In 2018, Alibaba a semnat un acord cu guvernul belgian pentru a inființa un centru-depozit pentru articole electronice, gestionat de subsidiara sa  logistica Cainiao.

Potrivit Financial Times, serviciul de securitate belgian a monitorizat indeaproape operatiunile companiei “în urma unor informatii primite din partea structurilor statului”. Unul dintre domeniile vizate a fost introducerea de sisteme software care colecteaza informații economice sensibile. Agenția de securitate belgiana a informat FT că prezența Alibaba “constituie un punct de atentie” din cauza legislatiei din China comunista, care obliga companiile chinezesti, inclusiv pe cele din strainatate, sa trimita orice fel de informatii autoritatilor de la Beijing, inclusiv serviciilor secrete chineze.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Se crede ca, practic, nu exista firma mare  chineza din strainatate, mai ales cele care opereaza in domenii sensibile, cum ar fi telecomunicatii sau transporturi, care sa nu aiba legaturi stranse cu regimul comunist de la Beijing si care sa nu dea raportul serviciilor secrete.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.