.

Principalii importatori de fructe si legume turcesti sunt Rusia, Romania si Germania

Distribuie prietenilor tai!

Ferhat Gürüz, presedintele consiliului de administratie al Asociatiei exportatorilor mediteraneni de fructe si legume proaspete din Turcia a anuntat ca exporturile au ajuns la 1,45 miliarde dolari in primul semestru al acestui an.

Evaluand performantele sectorului de fructe si legume proaspete din Turcia in primul semestru, in functie de grupele de produse si de tari, Guruz a declarat ca exporturile de tomate au atins nivelul de  247,9 milioane dolari – o crestere de 15 la suta. Exporturile de mandarine din Turcia se situeaza, in primele sase luni ale acestui an, la valoarea de 168,7 milioan dolari, in crestere cu 19 la suta. De asemenea, Turcia a vandut in strainatate lamai in valoare de 148,8 milioane dolari, o crestere de 5 la suta.

Cele mai mari piete pentru exporturile de fructe si legume proaspete in cursul primului semestru au fost Rusia, Romania si Germania.

Turcia a exportat in Rusia de 454,9 milioane dolari, de 126,8 milioane dolari in Romania si de 124,7 milioane dolari in Germania. De asemenea, Turcia a vandut in cantitati mai mari decat in anii trecuti in Israel si Azerbaidjean.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Cele mai multe fructe si legume trimise la export provin din regiunea Mersin, din sudul Turciei.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.