.

Primul medicament anti-COVID aprobat de europeni

Distribuie prietenilor tai!

Paxlovid, fabricat de Pfizer, a primit unda verde din partea Agentiei Europene a Medicamentelor – EMA. Medicamentul e sub forma de comprimate si va fi folosit la tratarea adultilor cu risc de a face o forma urata de COVID.

EMA a dat o aprobare conditionala pentru acest medicament, permitand astfel statelor membre sa foloseasca Paxlovid. Italia, Germania si Belgia au cumparat deja acest medicament, autorizat inca din decembrie in Statele Unite ale Americii. Pe langa medicamentul de la Pfizer, americanii folosesc in tratarea COVID si medicamentul pus la punct de compania Merck.

Comisarul european pentru Sanatate,  Stella Kyriakides, atrage insa atentia ca medicamentele sunt a doua linie de aparare in fata covid, dupa vaccinuri. De altfel, e binecunoscut faptul ca Stella Kyriakides, din Cipru, e o sustinatoare infocata a companiei Pfizer, iar firma sotului ei a obtinut imprumuturi bancare colosale, desi nu avea dreptul. Banii au fost dati de o banca din Cipru care este foarte instabila si a fost salvata de la faliment cu bani publici. Mai multi europarlamentari s-au intrebat daca nu cumva e o legatura intre familia comisarei si compania Pfizer.

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba

Paxlovid e primul anti-viral ce se poate administra acasa si are potentialul de a face diferenta in cazul persoanelor cu risc mare de evolutie spre o forma grava de COVID” – a precizat comisara pentru Sanatate.

Agentia Europeana a Medicamentelor evalueaza si comprimatele de la Merck, dar procesul de aprobare dureaza mai mult, intrucat s-anuntat in noiembrie ca medicamentul e mai putin eficient decat se credea.

Paxlovid, eficient si pentru Omicron, afirma Pfizer

Aceste medicamente cu administrare orala sunt considerate optiuni de tratament promitatoare, care pot fi administrate acasa, imediat dupa debutul simptomelor COVID, pentru a preveni spitalizarea si decesul.  Paxlovid a fost testat, in studiile clinice, doar pe pacientii nevaccinati. Nu s-a precizat nimic despre eventuala administrare in cazul pacientilor vaccinati, care ar putea dezvolta forme grave de COVID. De asemenea, Pfizer anunta ca noul medicament da rezultate foarte bune si in cazul mutatiei Omicron.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.