.

Primul mare studio de la Hollywood care refuza sa-si mai difuzeze filmele in Rusia

Distribuie prietenilor tai!

Compania Walt Disney a anuntat ca suspenda lansarea noilor sale productii in Rusia din cauza invaziei din Ucraina.

Nu se stie cat timp ramane valabila suspendarea. Intr-un comunicat de presa, Walt Disney Co afirma ca a luat decizia de a nu mai lansa niciun film nou in Federatia Rusa pe fondul “invaziei neprovocate in Ucraina si a tragicei crizei umanitare.”

Disney e primul mare studio din Hollywood care opreste lansarile de productii noi in Rusia, ca replica la agresiunea impotriva Ucrainei.

“Viitoarele decizii le vom face in functie de cum evolueaza situatia. Pana atunci, tinand cont de amploarea crizei refugiatilor, care capata proportii tot mai mari, colaboram cu ong-urile partenere pentru a trimite ajutoare de urgenta si asistenta umanitara” – precizeaza Walt Disney.

Warner Bros anunta o decizie similara

Acum doua zile, Academia de Film din Ucraina a lansat o petitie online, in care cerea boicotarea, la nivel international, a industriei cinematografice din Rusia in urma invaziei. Rusia reprezinta o piata semnificativa pentru Hollywood. Anul trecut, incasarile venite din Federatia Rusa au fost de 600 de milioane de dolari, adica 2,8 la suta din totalul vanzarilor de bilete la nivel mondial.

O alta companie de productie, Warner Bros, care urma sa lanseze in Rusia pelicula “The Batman”, peste doar 2 zile, a anuntat ca va boicota piata rusesca din cauza invadarii Ucrainei.  E foarte probabil sa ia aceeasi decizie si studiourile Paramount, Sony si Universal.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.