.

Primul caz COVID printre turistii romani din Creta: o femeie, aflata in vacanta cu sotul

Distribuie prietenilor tai!

Romanca depistata cu coronavirus a sosit in Grecia pe 2 iulie, cu o cursa aeriana charter cu escala la Atena. Toti pasagerii cursei respective au fost testati la sosire pentru COVID-19.

Rezultatele testelor, prelucrate pana in acest moment, au confirmat un singur caz pozitiv. E vorba de o romanca, aflata acum in autoizolare la hotel. Pe 5 iulie ea va fi transportata la o unitate hoteliera desemnata ca locatie pentru carantina, unde va ramane doua saptamani. In cazul in care femeia va avea nevoie de ingrijiri medicale, ea va fi dusa la spital. Este primul caz de COVID depistat in insula Creta, dupa reluarea zborurilor internationale, la 1 iulie. Autoritatile elene au testat tot avionul venit din Romania, desi, teoretic, se fac doar teste aleatorii, prin sondaj. Au fost chiar turisti nemultumiti ca a fost testat tot avionul, dar iata ca autoritatile elene au luat decizia corecta.

Sunt in continuare cozi la frontiera dintre Grecia si Bulgaria

La Kulata, singurul punct de granita deschis intre cele doua tari, situatia e oscilanta: sunt cateva ore de trafic normal, dupa care se fac iar cozi de kilometri intregi. Ministerul roman de externe sustine ca a reluat discutiile cu autoritatile elene pentru fluidizarea traficului. Oamenii au asteptat si cate 6 ore sa poata trece granita, pentru a ajunge in Grecia sa-si petreaca vacanta.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Medicii greci au emotii

Urmatoarele doua saptamani sunt cruciale pentru a vedea urmarile valului de turisti care vin in Grecia din 1 iulie. Epidemiologii afirma ca de la sloganul “suntem o tara sigura in privinta COVID” s-a trecut la lozinca “e un experiment si avem emotii”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.