.

Primele imagini transmise de cel mai puternic telescop spatial conceput vreodata

Distribuie prietenilor tai!

NASA a prezentat imagini primite prin intermediul James Webb, cel mai puternic telescop spatial conceput vreodata. Sunt primele imagini trimise de James Webb si au fost mult-asteptate de comunitatea stiintifica.

Intr-un program live de o ora, NASA a dezvaluit fotografiile una cate una. Au fost prezentate imagini cu doua nebuloase ce ilustreaza ciclul de viata al stelelor, o exoplaneta si un grup compact de galaxii.

“Fiecare imagine reprezinta o noua descoperire, fiecare va oferi omenirii o viziune asupra Universului pe care nu am mai vazut-o niciodata” – a declarat directorul NASA, Bill Nelson.

Luni, o prima imagine realizatăa de telescopul James Webb, ce ilustreaza vremurile indepartate ale cosmosului, a fost dezvaluita in prezenta presedintelui american Joe Biden.

Fotografia, care abunda in detalii, arata galaxii formate la scurt timp dupa Big Bang, cu peste 13 miliarde de ani în urmă. Una dintre principalele misiuni ale lui James Webb, o bijuterie a ingineriei in valoare de 10 miliarde de dolari si cel mai puternic telescop spatial conceput vreodata, este explorarea Universului foarte tanar. Aceasta prima demonstratie a fost menita sa ofere o imagine de ansamblu asupra capacitatilor sale in acest domeniu.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

Printre fotografii se afla si imagini cu doua nebuloase si cu nori de gaz si praf. Ultimul obiect cosmic a carui imagine a fost dezvaluita marti este o exoplaneta – o planeta aflata pe orbita in jurul unei alte stele decat Soarele nostru – una dintre principalele obiective de cercetare ale lui James Webb.

Telescopul foloseste spectrul de lumina in infrarosu pentru a vedea prin praful cosmic si pentru a vedea lumina din cele mai indepartate colturi ale universului. Insa, aceasta a fost doar una dintre cele cinci obiective anuntate de NASA pentru acest veritabil pachet-surpriza, ce marcheaza debutul oficial al observatiilor stiintifice ale telescopului si al carui continut a fost tinut secret pentru a amplifica suspansul

“Intr-adevar, s-a schimbat modul in care intelegem universul” – a declarat directorul general al Agentiei Spatiel Europene, Josef Aschbache

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.