.

Prima interventie a pompierilor romani in Grecia

Distribuie prietenilor tai!

Pompierii romani dislocati in Grecia au primit, de la ofiterul de legatura al autoritatilor elene, misiunea de a se deplasa in zona Kouvaras, pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata.

Astfel, 32 de pompieri romani, patru autospeciale de stingere, o autocisterna de 30 de tone cu apa si doua autospeciale de teren au pornit la drum. Suprafata pe care se manifesta incendiul este considerabila, terenul fiind acoperit de vegetatie uscata si arbusti. Propagarea rapida a arderii este favorizata de vant si de temperaturile ridicate.

Pompierii romani actioneaza in zona repartizata de omologii eleni, atat pentru lichidarea arderii, cat si pentru a proteja cladirile aflate in apropiere. Autoritatile elene au repartizat la locul incendiului mai multe masini de stingere, inclusiv resurse aeriane, pompierii romani actionand in sprijinul acestora.

Sunt peste 60 de focare de incendii de vegetatie in Grecia, iar flacarile se extind cu repeziciune. In Grecia s-au inregistrat peste 42 de grade la umbra.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

La sud-est de Atena, localnicii din satul Kouvaras, 27 de kilometri distanta de capitala elena, au fost evacuati din cauza incendiilor de vegetatia din apropiere. Lupta cu flacarile e mult ingreunata de faptul ca vantul bate cu putere.

De asemenea, vegetia s-a aprins si in Italia si Spania. Specialistii avertizeaza ca, pe fondul caniculei, este posibila aparitia de noi focare. Este cod rosu in mai multe zone din Europa. Situatia cea mai grava e in Spania, unde mii de oameni au fost evacuati din La Palma, Insulele Canare, pentru ca flacarile le amenintau locuintele. Au ars 5000 de hectare de vegetatie, iar fumul se raspandeste in toata Europa.

Recordul de temperatura ar putea fi doborat

Meteorologii europeni avertizeaza ca recordul de temperatura ar putea fi doborat pe batrankul continent. In 2021, in Sicilia s-au inregistrat 48,8 grade Celsius.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.