.

Prima cerere de plata din cadrul PNRR a fost aprobata

Distribuie prietenilor tai!

Comisia Europeana a autorizat plata primei cereri din cadrul Planului National de Redresare si Rezilienţă, care aduce Romaniei 2,6 miliarde euro pentru revitalizarea economiei.
Comisia Europeana a aprobat autorizarea platii primei transe de plata a sprijinului nerambursabil si a primei transe de plata a sprijinului sub forma de imprumut pentru România. In urma acestei decizii, suma primită de tara noastra va fi de 2,6 miliarde de euro, fiind luate in considerare sumele din prefinantare deja primite.
“Este un moment prin care se confirma efortul consolidat la nivel guvernamental, care s-a concretizat in indeplinirea tintelor si jaloanelor asumate de Romania pentru ultimul trimestru al anului trecut si transpuse in reforme de interes major pentru tara noastra” – declara ministrul Marcel Boloş.
Evaluarea Comisiei asupra indeplinirii celor 21 de tinte si jaloane aferente primei cereri de plata din cadrul PNRR a fost avizata si trimisa catre Comitetul Economic si Financiar – ECOFIN – care a aprobat-o ulterior. Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizeaza ca avizul pozitiv vine ca urmare a progreselor bune si rapide in punerea in aplicare a primului set de reforme si investitii din cadrul PNRR.
România beneficiaza de o alocare de 29,18 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi in valoare de aproximativa de 14,24 miliarde euro si împrumuturi in valoare de 14,94 miliarde euro. Pentru implementarea PNRR, România a încasat deja două tranșe de prefinanțare în valoare cumulată de aproximativ 3,79 miliarde euro, în decembrie 2021 și în ianuarie 2022.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.