.

Presiuni asupra doctoritei care a descoperit Omicron: i se cerea sa NU spuna ca virusul e bland

Distribuie prietenilor tai!

Medicul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit mutatia Omicron, povesteste intr-un interviu pentru „Die Welt” ca s-au facut presiuni asupra ei, din strainatate, cerandu-i-se sa nu mai declare ca Omicron e mai putin agresiv decat Delta. „Nu ma vor reduce la tacere”.

Cele mai mari presiuni au venit din partea unor guverne din Europa, care i-au cerut doctoritei Coetzee sa nu mai spuna ca Omicron provoaca forme blande de boala.

Dr. Angelique Coetzee, care in prezent e presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a dezvaluit ca, in timpul discutiilor cu oficiali europeni, i s-a spus sa nu mai declare ca pacientii infectati cu Omicron prezinta simptome mai usoare decat la variantele anterioare ale COVID. Coetzee nu a mentionat cine anume a facut presiuni asupra ei, precizand doar ca oficialitatile din Africa de Sud nu s-au amestecat in niciun fel si nu i-au impus nimic. Doctorita a amintit doar ca a fost criticata in Marea Britanie si Olanda. Ea a refuzat sa cedeze presiunilor si a spus mereu adevarul. „Nu pot spune ce vreti voi, pentru ca eu am constatat altceva” – le-a spus Coetzee interlocutorilor europeni.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

„Eu sunt clinician si pe baza tabloului clinic am constatat ca nu exista indicii ca avem de-a face cu o forma grava a bolii. De regula, evolueaza bland. Nu spun ca pacientul nu se simte rau” – spune Coetzee. Ea a fost primul medic care si-a dat seama ca e vorba de o mutatie a bolii, cand veneau la consult pacienti cu stari de oboseala si dureri de cap, dar nu cu simptome grave, ca in cazul variantei Delta. A luat legatura cu laboratorul de secventiere si asa s-a descoperit mutatia.

Definitia cazului de COVID-19 forma blanda e clara si e data de Organizatia Mondiala a Sanatatii – pacientii pot fi tratati acasa, nu e nevoie de oxigen si spitalizare. Forma grava e cea in care se dezvolta infectie pulmonara, oamenii au nevoie de oxigen, poate chiar de respiratie artificiala. Sunt precizari pe care medicul din Africa de Sud le-a facut in interviul cu „Die Welt”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.