.

Presedintele Ucrainei vrea dovezi ca un atac al Rusiei e iminent

Distribuie prietenilor tai!

Volodimir Zelensky,  presedintele ucrainean, nu a fost informat despre dovezile administratiei americane privind iminenta unui atac al rusilor asupra Ucrainei. Cel putin asa reiese din declaratiile lui de astazi.

Dupa ce a asistat la un exercitiu al trupelor speciale ucrainiene, presedintele Zelensky a declarat presei ca anunturile de la Washington, potrivit carora Vladimir Putin ar putea ataca saptamana viitoare, starnesc panica, iar panica nu ajuta deloc. El a cerut occidentalilor dovezi in privinta afirmatiilor facute. Vineri seara, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui SUA, Joe Biden, a anuntat ca exista informatii credibile (de la serviciile speciale) ca Vladimir Putin ar putea da ordinul de atac in urmatoarele zile. Anuntul Casei Albe a pus lumea pe jar si mai mult ca pana acum. Presedintele Ucrainei insa e mai circumspect si vrea dovezi sigure suta la suta.

“Cred ca sunt prea multe informatii in spatiul public privind o iminenta invazie lansata de Federatia Rusa. Se vorbeste chiar si e o data. Intelegem riscurile. Stim ca sunt riscuri. Daca aveti informatii sigure suta la suta ca incepe invazia pe 16 februarie, va rugam sa ni le impartasiti si noua. Noi avem foarte multe informatii, e tara noastra, sunt granitele noastre, panica nu ajuta la nimic. Cel mare dusman e panica,” – a declarat Zelensky.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

De saptamani intregi, liderul ucrainean face apel la calm. El da asigurari ucrainienilor ca armata e pregatita sa raspunda si atrage atentia ca starea de panica indusa de mass-media e un element care complica lucrurile, nu le simplifica. Recent, ministrul apararii din Ucraina a declarat ca pericolul de acum, legat de un atac al rusilor, este la acelasi nivel ca acum un an.

Starea de spirit in randul populatiei

In capitala tarii, Kiev, viata isi urmeaza cursul firesc. In general, oamenii sunt calmi si spun ca spera, totusi, ca nu se va intampla nimic. Sunt si cazuri in care cei cu rude la tara au decis sa plece sau macar sa-si mute copiii in zona rurala.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.