.

Presedintele iranian ameninta Israelul cu o reactie “mai puternica” in cazul unui “comportament nechibzuit”

Distribuie prietenilor tai!

Iranul a lansat sambata seara drone si rachete impotriva Israelului ca raspuns la un atac impotriva consulatului sau din Damasc, un atac care a ridicat temeri privind un razboi de proportii in Orientul Mijlociu.

Acesta este primul atac direct efectuat vreodata de Republica Islamica Iran impotriva teritoriului Israelului, inamicul sau de moarte. Tensiunile dintre Israel si Iran sunt la cote inalte de la atacul impotriva consulatului iranian din Damasc, la 1 aprilie, in urma caruia au fost ucisi doi membri de rang inalt ai Garzilor Revolutionare. Ca represalii, Iranul a lansat un “vast atac” de drone si rachete impotriva Israelului.

Israelul si aliatii sai au zadarnicit atacul iranian asupra teritoriului sau, interceptand 99 la suta din proiectile, a declarat un purtator de cuvant al armatei israeliene. Guvernul statului evreu a decis sa riposteze, “rapid si vehement”, insa nu se stie, deocamdata, ce forma va avea riposta israeliana. Mai ales ca aliatii Israelului, in primul rand americanii, dar si puterile regionale, fac apel la premierul Benjamin Netanyahu sa manifeste retinere maxima, tinand cont ca atacul iranian s-a soldat cu pierderi minime: ranirea unei fetite si distrugeri nesemnificative la o unitate militara. Asta desi seful fortelor armate iraniene a declarat ca atacul asupra Israelului si-a atins toate obiectivele.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

Temeri privind o escaladare a conflictului

Toata lumea se teme ca, in cazul in care Israelul reactioneaza, Iranul va lansa atacuri si mai puternice si situatia din zona va exploda pur si simplu. In plus, situatia tensionata ar putea duce la cresterea pretului petrolului, precum si la alte bulversari pe burse.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.