.

Premierul și președintele Bulgariei au intrat în carantină

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, premierul Kiril Petkov şi alţi circa zece înalţi responsabili bulgari au fost plasaţi marţi în izolare, după ce au participat la o reuniune cu preşedintele Parlamentului, testat pozitiv pentru COVID-19, informează AFP.

Kiril Petkov “lucrează de la distanţă”, a anunţat serviciul de presă al guvernului bulgar, în timp ce Preşedinţia a informat în legătură cu măsuri de carantină pentru şeful statului şi membri ai administraţiei sale. “Toţi sunt în stare bună de sănătate”, se precizează în comunicate.

Cu toţii au asistat luni la o reuniune de cinci ore a Consiliului consultativ pentru securitate naţională care regrupează miniştri, deputaţi şi responsabili ai serviciilor de informaţii.

La scurt timp după aceasta, preşedintele Parlamentului, Nikola Mincev, s-a simţit rău şi a făcut un test pentru COVID-19. El trebuie să se izoleze timp de zece zile, a anunţat inspectorul-şef pentru sănătate, Anghel Kuntcev.

Pentru alţi participanţi la reuniune, durata carantinei ar urma să fie mai scurtă.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Premierul ar putea fi obligat să-şi amâne o deplasare în Macedonia de Nord, prevăzută pentru 18 ianuarie, în vederea unor discuţii asupra dreptului de veto bulgar asupra începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Bulgaria, ţara cea mai puţin vaccinată din UE, cu mai puţin de 30% din populaţie care a primit două doze de vaccin, a înregistrat în ultimele zile o explozie de contaminări.

Potrivit presei de la Sofia, mai mult de 31.000 de persoane au decedat de la începutul pandemiei în această ţară cu 6,5 milioane de locuitori, una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din lume.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.