.

Premierul Rusiei are Covid-19

Distribuie prietenilor tai!

Premierul rus Mihail Mişustin l-a informat joi pe preşedintele Vladimir Putin că a fost diagnosticat cu noul coronavirus, potrivit Reuters şi AFP, care citează media de la Moscova.
Vorbind la o reuniune televizată, Mişustin a sugerat ca prim-vicepremierul Andrei Belousov să devină prim-ministru interimar pe perioada absenţei sale.
Putin i-a acceptat propunerea. Rusia a depăşit pragul de 1.000 de decese provocate de noul coronavirus, în timp ce numărul infectărilor a trecut de 100.000, potrivit unui ultim bilanţ al autorităţilor de la Moscova dat publicităţii joi.
Site-ul de informaţii al guvernului cu privire la COVID-19 indică că boala a provocat până în prezent moartea a 1.073 de persoane şi contaminarea a 106.498, marea majoritate la Moscova, în regiunea acesteia şi la Sankt Petersburg, al doilea oraş al ţării.
În timp ce 7.099 de cazuri noi au fost recenzate în ultimele 24 de ore, 11.619 persoane au fost declarate vindecate de la începutul epidemiei în Rusia, a precizat aceeaşi sursă.
După ce şi-a închis graniţele terestre cu China în luna februarie, Rusia a înregistrat timp de câteva săptămâni foarte puţine contaminări, în timp ce pandemia lovea din plin Europa Occidentală.
Însă numărul de cazuri a continuat să crească de la jumătatea lunii martie, astfel că preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în aprilie o lună de concediu plătit pentru a convinge populaţia să rămână acasă.
Şeful statului rus a prelungit marţi această perioadă până la 11 mai, precizând că are în vedere o relaxare progresivă a interdicţiilor de circulaţie începând cu 12 mai.
Ultimele bilanţuri ale autorităţilor ruse arată că virusul se răspândeşte în regiunile cu un sistem de sănătate mai precar decât cel de Moscova, epicentrul epidemiei din această ţară.
De la începutul epidemiei, medicii ruşi s-au plâns în mod regulat de lipsa echipamentelor de protecţie şi a testelor de depistare.
Coronavirusul a determinat Kremlinul să amâne importanta paradă militară anuală de pe 9 mai, celebrând victoria asupra Germaniei naziste.

Interesant:   Presupusa amanta a printului William rupe tacerea: "Complet neadevarat"
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.