.

Premierul Cîţu cere ancheta rapida si transparenta in cazul tragediei de la Victor Babes

Distribuie prietenilor tai!

Trei pacienti COVID in stare grava, internati la unitatea mobila din curtea spitalului Victor Babes din Capitala, au murit din cauza defectarii sistemului de alimentare cu oxigen. Practic, pacientii au ramas fara aer: oamenii au murit pentru ca au intrat in stop cardio respirator.

In unitatea mobila erau opt pacienti. S-a produs cresterea presiunii, nu se stie de ce, pana la oprirea completa a alimentarii cu oxigen. Reprezentantul firmei de la care au fost cumparate ventilatoarele a refuzat sa intre  in TIR-ul COVID, desi i se asigurase echipament de protectie. Serviciul Omoruri de la Politia Bucuresti a inceput o ancheta, iar premierul Florin Cîţu a iesit spre miezul noptii, in fata presei, si a declarat ca a cerut Ministerului de Interne o ancheta rapida si transparenta. El insista, in continuare, pe vaccinarea populatiei, afirmand ca singura solutie in acest razboi cu COVID o reprezinta imunizarea populatiei.

Cum a decurs tragedia de la Victor Babes

In jurul orei 16.30, presiunea la oxigenul care alimenta containerul COVID din curtea spitalului Victor Babes a urcat la 6 bari, nivel la care ventilatoarele se opresc automat. Avaria a dus la oprirea alimentarii cu oxigen si trei pacienti, ramasi fara oxigen, au intrat in stop cardio-respirator.

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba

Cîţu: nu putem garanta ca astfel de accidente nu se vor repeta

Premierul Romaniei a spus transant ca guvernul nu poate garanta ca astfel de accidente nu se vor mai intampla. “Sper sa nu se mai intample, dar ca sa reducem presiunea asupra ATI trebuie sa acceleram campania de vaccinare” – a declarat Cîţu.

Intrebat daca se simte vinovat si daca ar trebui sa faca un pas inapoi, seful ISU, Raed Arafat, a refuzat sa raspunda, folosind celebra formula “alta intrebare”.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.