.

Premieră mondială la British Airways: Test antigen în 25 de secunde

Distribuie prietenilor tai!

Compania aeriană britanică British Airways (BA) va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID-19 cu rezultate în 25 de secunde, ca parte a unei analize pentru a facilita zborurile internaţionale, informează joi compania într-un comunicat.

În comunicat, British Airways arată că testul de salivă “Pelican Covid-19 Ultra Rapid”, dezvoltat de compania canadiană de tehnologie medicală Canary Global, “poate detecta cazuri simptomatice şi asimptomatice cu SARS-CoV-2, inclusiv variantele”.

Testul pilot se va face pe echipajul unui avion al companiei, ale cărui rezultate vor fi comparate cu cele obţinute prin intermediul altui test de diagnosticare, pentru a-i verifica fiabilitatea.

Testul Pelican, digital şi operat prin nanotehnologie, a fost deja aprobat de agenţiile de reglementare britanică şi ale Uniunii Europene şi aşteaptă să primească avizul autorităţilor americane, precizează comunicatul.

Folosit pe rute speciale

Dacă rezultatele experimentului sunt pozitive, BA speră să poată utiliza acest tip de test rapid pe unele rute care acceptă aceste “standarde de senzitivitate”.

Consilierul delegat al BA, Sean Doyle, a declarat că pe măsură ce se vor relua zborurile internaţionale, compania îşi asumă angajamentul de “a explora teste facile şi ieftine pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să poată zbura din nou”.

La rândul său, compania Canary Global este în negocieri cu agenţii de voiaj, de organizare a evenimentelor şi cu hoteluri, pentru a proba utilizarea acestor teste, sporindu-şi totodată capacitatea pentru a “satisface cererea globală”.

Marea Britanie va relua de luni 17 mai zborurile internaţionale – interzise din ianuarie – deşi deocamdată există ceva mai mult de zece ţări exceptate de la carantină, în timp ce majoritatea pretind perioade de izolare şi teste PCR pentru COVID-19.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.