.

Premiera istorica: Elon Musk anunta primul implant in creierul uman

elon musk neuralink
Distribuie prietenilor tai!

Intr-o postare pe platforma X, fosta Twitter, miliardarul a anuntat ca, in premiera mondiala, unui om i s-a implantat un chip in creier. Este o cercetare pe care firma lui Musk, Neuralink, a inceput-o acum ani de zile.

Implantul a fost realizat pe 28 ianuarie. Musk precizeaza in postarea de pe X ca persoana careia i s-a facut implantul se simte bine si ca stimularea neuronala este promitatoare. Identitatea pacientului nu a fost dezvaluita.

Dupa un prim refuz, motivat prin lipsa de siguranta, in luna mai, anul trecut, autoritatile americane au acordat firmei Neuralink permisiunea de a incepe experimentele pe oameni. Neuralink spera ca prin aceste implanaturi persoanele paralizate sa-si poata controla miscarile prin ganduri. Imediat, Neuralink, companie de neurotehnologie, care dezvolta interfețe creier-calculator,  a anuntat ca incepe sa caute voluntari. Neuralink are, in prezent o valoare de piata de 5 miliarde de dolari. Dupa succesul primului implant, valoarea de piata a firmei lui Musk va creste, estimeaza expertii.

Implantul e realizat chirurgical de un robot, fabricat tot de Neuralink. Intre 2017 si 2020, Neuralink a facut experimente pe maimute. Din cel putin 23 de maimute, doar 7 au supravietuit.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.