.

Premieră în România! Trageri cu sistemul american de rachete Patriot

Distribuie prietenilor tai!

Pentru prima data în România, la poligonul Capu Midia au avut loc trageri cu sistemele americane de rachete Patriot, Avenger și Stinger. La exercițiu au participat și sistemele românești Hawk și SA-6. Acest exercițiu comun româno-american face parte din misiunea #SaberGuardian19 și demonstrează adevărata capabilitate integrată de apărare a spațiului aerian al României. De asemenea, obiectivul Saber Guardian 2019 este sublinierea solidarității statelor partenere în apărarea împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor într-un timp scurt oriunde în Europa. Pentru eficientizarea activităților de instruire  “Saber Guardian” este conectat cu exerciții naționale și multinaționale, iar numărul total al participanților din 14 state aliate și partenere este de 13.500. Armata României este reprezentată de 7.600 de militari, iar circa 350 dintre ei se află în Poligonul din Babadag

Exercițiul include în scenariu amenințări din toate direcțiile, abordarea este de asemenea 360 de grade. Manevrele au fost organizate la Babadag și Cap Midia pentru că poligoanele de la Marea Neagră permit folosirea și executarea tragerilor cu rachete fără să fie afectat mediul sau să existe alte riscuri colaterale în ceea ce privește executarea tragerilor cu astfel de echipamente.
Exercițiul este foarte bine fazat și secvențial pe obiective de instruire, pe scopuri care au fost stabilite la nivelul comandanților de la nivelurile tactice, până la nivelul operativ.

Interesant:   Fratii Andrew si Tristan Tate ramân in arest preventiv
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.