.

Precizari privind programul Rabla pentru utilaje agricole

Distribuie prietenilor tai!

Fermierii vor beneficia de un sprijin nerambursabil de pâna la 20.000 de euro, in cadrul programului Rabla pentru utilaje agricole – Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate.

“In premieră, finanţăm, cum am promis, prin Fondul pentru mediu, programul ‘Rabla pentru tractoare’. Susţinem producţia internă de tractoare şi ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro’, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Acest program este derulat in premieră în acest an prin Administrația Fondului pentru Mediu, iar fermierii vor primi un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziția unor tractoare sau maşini agricole autopropulsate. Bugetul total alocat Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate este de 500 milioane lei.

Mecanismul de desfășurare al programului este simplu, beneficiarul casează o rablă, fie o mașină veche, fie un tractor vechi și primește un voucher pentru achiziția unui tractor. Vorbim de o schemă de ajutor de stat pentru producător agricoli, care vor primi o finanțare de până la 20.000 de euro pentru achiziționarea unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro. În prezent, la AFM este în curs de elaborare ghidul de finanțare, ghidul solicitantului, urmează să finalizăm și schema de ajutor de stat pentru a ne asigura că în cel mult 30 de zile vom avea acest ghid gata pentru a fi pus la dispoziția potențialilor beneficiari”, a precizat Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor si padurilor.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.