.

Praf saharian in zona Romaniei; ce trebuie sa facem

Distribuie prietenilor tai!

In perioada 29 februarie, ora 14 – 01 martie, ora 22, circulatia aerului, predominant sud-sud-estica, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana.

Aceasta masa de aer soseste in sud[1]estul Europei, implicit zona Romaniei. Asadar se vor inregistra concentratii mai mari de praf, iar in unele regiuni se vor norul de praf saharian se va asocia cu ploi.

Pe parcursul zilei de vineri masa de aer incarcata cu particule de praf se va dispersa, iar concentratia acestora va diminua semnificativ – dau asigurari autoritatile din Romania. Ploile se vor semnala doar pe arii restranse. Depunerile de praf vor putea fi observate in special in zonele si intervalele cu ploaie.

Toata Europa are de suferit de pe urma norului de praf saharian, iar in unele tarii bolnavii cronici – astm sau afectiuni cardio-pulmonare – sunt sfatuiti sa nu iasa din casa decat daca e absolut nevoie. Populatia sanatoasa, fara afectiuni de acest gen, se poate confrunta cu uscaciunea pielii, inclusiv buze crapate. De asemenea, din cauza prafului care blocheaza razele soarelui, in unele zone e posibil sa se inregistreze temperaturi mai scazute decat media normala, asadar aveti grija cum va imbracati.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.