.

Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: Momentan sistemul Schengen nu funcționează, deci nu poate fi extins

Distribuie prietenilor tai!

Cancelarul federal austriac, Karl Nehammer, tempereaza entuziasmul autoritatilor romane in privinta primirii integrale a Romaniei in spatiul de libera circulatie, Schengen.

Amintim ca de la sfarsitul acestei luni intra in vigoare asa-numitul Air Schengen, prin care se desfiinteaza controalele la granitele aeriene. Insa pentru granitele terestre, marea problema, de fapt, negocierile nici nu au inceput. Din cursul acestei luni, martie, ar urma ca pasagerii români si bulgari sa numai fie nevoiti sa se deplaseze in alte țari ale UE prin terminale internationale.

„În cadrul vizitei mele în România a avut loc și o discutie cu președintele României Klaus Iohannis. România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează mii de locuri de muncă acolo. Printre altele, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: Momentan sistemul Schengen nu funcționează, deci nu poate fi extins” – a scris pe Facebook cancelarul Nehammer.

Interesant:   Alegeri europene din care lipseste ... europenismul

Nehammer a venit la Bucuresti pentru a participa la Congresul Partidului Popular European. In declaratia finala a Congresului, Austria a acceptat cu greu introducerea unei fraze privind „aderarea Romaniei si a Bulgariei cat mai curand posibil”. Desi este o fraza neangajanta, Nehammer s-a opus pana in ultima clipa. In cele din urma, a acceptat introducerea acesteia in document. Cu toate ca autoritatile romane au incercat sa o prezinte ca pe o promisiune, in realitatea, pare o fraza de complezenta, fara niciun fel de angajament clar legat de noi negocieri pentru ca Romania sa fie primita si cu granitele terestre. Actualele controale de la punctele terestre de trecerea a frontierei ridica mari probleme in special transportatorilor.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.