.

Portugalia, cea mai gravă criză economică din ultimii 85 de ani

datorii oameni bogati
Distribuie prietenilor tai!

Economia portugheză a înregistrat anul trecut cel mai sever declin din 1936, deoarece atât cererea internă, cât şi cea externă au scăzut în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), în special în turism, transmite Reuters.

PIB-ul Portugaliei s-a contractat cu 7,6% în 2020, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional pentru Statistică (INE), aproape dublu faţă de declinul de 4,1% din 2012, când au fost implementate măsuri de austeritate, după ce autorităţile de la Lisabona au solicitat asistenţă financiară internaţională.

“Cererea internă a avut o contribuţie negativă semnificativă la scăderea PIB-ului, în special din cauza declinului consumului privat. În 2020, cererea externă a afectat semnificativ evoluţia economiei, din cauza turismului”, se arată în raportul INE.

Turismul a provocat prăbușirea

Contribuţia turismului la PIB-ul Portugaliei se situează la aproximativ 15%, conform celor mai recente date disponibile.

În trimestrul patru din 2020 PIB-ul Portugaliei a crescut cu doar 0,2%, după un avans de 13,3% în precedentele trei luni.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Pentru acest an autorităţile de la Lisabona se aşteaptă la o creştere a economiei de 5,4%, dar Ministerul de Finanţe a avertizat deja că restricţiile vor afecta evoluţia economiei în primele luni din 2021.

Sectorul turistic al Portugaliei, până nu demult aflat în plină expansiune, a înregistrat anul trecut cele mai slabe rezultate anuale de la mijlocul anilor ’80 şi până în prezent, din cauza diferitelor interdicţii şi restricţii impuse la nivel global în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Institutul Naţional pentru Statistică (INE) a anunţat că puţin sub patru milioane de turişti s-au cazat în hotelurile din Portugalia în 2020, o scădere cu aproape 76% faţă de recordul de 16,4 milioane de turişti înregistrat în 2019, în timp ce numărul de cazări peste noapte ale non-rezidenţilor a scăzut la rândul său cu 75% până la valoarea de 12,3 milioane – cel mai scăzut nivel înregistrat din 1984 şi până în prezent.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.