.

Porți deschise la Palatul Elisabeta

Distribuie prietenilor tai!

Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, de joi până pe 15 noiembrie, informează Familia Regală a României. Sezonul de toamnă este dedicat Regelui Mihai I şi cuprinde ziua de naştere a suveranului (25 octombrie) şi ziua sa onomastică (8 noiembrie), precizează sursa citată. Totodată, vizitatorii vor primi un pliant cu fotografii şi texte care descriu pe larg expoziţia permanentă. Aceştia nu au nevoie de rezervare prealabilă, putându-se prezenta direct la poarta de intrare.

Cât costă un bilet

Accesul se va face pe baza biletelor de intrare, care pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenţi şi pensionari 20 lei; pentru adulţi 40 lei. Potrivit sursei citate, se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/. Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză: 160 lei/grup.

Ce se poate vizita

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare. De asemenea, se pot vizita Platforma cu Lei şi grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party şi unde se află “Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantaţi de personalităţile regale şi şefii de stat care au vizitat palatul, din anul 2001 până în prezent.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecţia de costume populare ale Reginei Elena, decoraţii şi ordine regale, Colecţia Regală de Artă Contemporană, portretele regilor şi reginelor României din toate generaţiile, precum şi masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Un proiect al Asociaţiei Casa Majestăţii Sale, expoziţia, care poate fi vizitată în fiecare săptămână de joi până duminică, între orele 10,00 – 13,00 şi 14,00 -17,00, are un caracter permanent şi funcţionează în ianuarie – februarie, iulie – septembrie şi octombrie – noiembrie ale fiecărui an.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.