.

Pompe de căldură – costuri și principii de funcționare

A6.Viessmann@ucoz.ro@pompe de caldura aer apa 1
Distribuie prietenilor tai!

Pompele de căldură au ajuns în topul preferințelor atunci când vine vorba de energia regenerabilă. Acestea ne pot asigura confortul zilnic, cel puțin 25 de ani de la momentul montării. Și pentru că aminteam despre energia regenerabilă, principalul avantaj adus de aceste sisteme este faptul că sunt extrem de prietenoase cu mediul, reducând emisiile de gaze de seră și asigurând, în același timp, independența de gazul metan.

E clar că o astfel de investiție este, de fapt, o alegere benefică atât pentru familia ta, cât și pentru mediul înconjurător. Dar te-ai întrebat vreodată cum funcționează de fapt o pompă de căldură? Fie că vorbim despre pompe de caldura aer apa, o pompă de căldură apă caldă sau orice alt sistem de acest fel, întregul proces are la bază energia regenerabilă. Iată câteva aspecte care o să-ți aducă răspunsurile de care ai nevoie:

Pompe de căldură – diversitate de modele cu diferite principii de funcționare

Interesant:   Centralele pe gaz: cum să alegi opțiunea ideală pentru locuința și bugetul tău

Cea mai bună alternativă pentru a îmbina economisirea costurilor pentru încălzire cu producerea de căldură ecologică. De ce? Pentru că energia folosită de un astfel de sistem este disponibilă în mediu, gratuit și mai ales, nelimitat. Și pentru a afla care este principiul de funcționare, trebuie să știi că ai la dispoziție mai multe variante:

  • Pompe de căldură sol-apă
  • Pompe de căldură aer-apă
  • Pompe de căldură aer/apă tip split
  • Pompe de căldură pentru apă caldă
  • Pompe de căldură de mare putere
  • Sistem de răcire naturală și activă

Cum funcționează o pompă de căldură?

Te-ai întrebat cum funcționează o pompă de căldură? Ei bine, e important să știi că aceasta extrage iarna căldura din pământ, aer sau apă, iar mai apoi agentul frigorific se încălzește la o temperatură mai ridicată, acest lucru fiind posibil datorită compresorului montat în interior. Astfel, căldura produsă se răspândește în interior locuinței. Vara întreg procesul se inversează pentru a face posibilă răcirea încăperilor. Vorbind despre eficiență, e important să știi că indicele COP este cel care arată nivelul de productivitate. Cu cât pompa este mai eficientă, cu atât COP este mai mare.

Interesant:   Centralele pe gaz: cum să alegi opțiunea ideală pentru locuința și bugetul tău

A6.Viessmann@ucoz.ro@pompe de caldura aer apa 2

Și totuși…cât mă costă?

O altă întrebare la care cu siguranță îți dorești să găsești un răspuns este legată de costul total al investiției. Și totuși…cât mă costă? E normal să te gândești și la acest aspect. O pompă de căldură, montată corespunzător, poate să reducă costurile cu încălzirea extrem de rapid, astfel încât investiția să fie recuperată într-un timp relativ scurt. Sigur, e important să știi că e necesar sa aloci un buget cu aproximativ 60% mai mare față de încălzirea cu centrală pe gaz. De altfel, specialiștii recomandă să folosești un astfel de sistem mai ales pentru încălzirea în pardoseală. Apoi, există și alte sfaturi pe care le poți avea în vedere. De exemplu, pompele de căldură produc de până la 5 ori mai multă energie fată de cât consumă. În plus, pentru că un astfel de sistem este prietenos cu mediul, statul alocă sume mari de bani celor care își îndreaptă atenția către astfel de soluții. Există câteva programe despre care ar trebui să te interesezi. S-ar putea să beneficiezi de o reducere substanțială a costurilor de achiziție.

Interesant:   Centralele pe gaz: cum să alegi opțiunea ideală pentru locuința și bugetul tău

Așadar, energia regenerabilă poate fi o soluție ideală chiar și pentru familia ta. Costurile vor fi ceva mai ridicate inițial, dar în doar câteva luni toată investiția va fi recuperată.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.