.

Polonia distribuie iod pompierilor

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile poloneze au anuntat ca au distribuit comprimate de iodură de potasiu pompierilor din toată tara. Guvernul a explicat ca decizia a fost luata un cazul unei eventuale expuneri provocate de razboiul din Ucraina, insa a negat ca exista motive de ingrijorare.

Distribuirea de tablete de iod pompierilor este ca reactie la luptele din jurul centralei nucleare ucrainene din Zaporijia, cea mai mare din Europa, care a provocat temeri privind producerea unui dezastru nuclear, de genul celui de la Cernobil.

“Am decis, ca masura preventiva, sa incepem distribuirea de tablete de iodura de potasiu catre serviciile de pompieri”– a declarat presei ministrul adjunct de Interne Blazej Pobozy. Oficialul polonez precizeaza ca este o masura de rutina “in cazul unei potentiale amenintari nucleare, care pentru moment nu exista”.

Comprimatele trebuie transferate autoritatilor locale si vor ajunge in puncte de distributie, scoli in majoritatea cazurilor.

Ministrul Pobozy a spus ca exista suficiente doze pentru toti cei care ar avea nevoie. Un reprezentant medical prezent la conferinta de presa a avertizat despre pericolele administrarii acestor pastile daca nu este necesar.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Oficialul polonez a mentionat ca tabletele de iodura de potasiu reprezinta o masura preventiva in cazul unui accident nuclear, dar nu ar fi de niciun folos în cazul unui atac tactic cu arma nucleara.

De asemenea, in marile orase din Polonia, potrivit unor surse, profesorii sunt instruiti in legatura cu adaposturile nucleare puse la dispozitie, in caz de nevoie, precum si despre centrele de distribuire a tabletelor de iod.

Iodura de potasiu, KI, e un tip de iodura care nu e radioactiva si care poate fi folosita pentru a bloca iodina radioactiva, astfel incat sa nu fie absorbita de tiroida.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.