.

Politia franceza incepe monitorizarea multimilor cu ajutorul dronelor

Distribuie prietenilor tai!

Politia franceza a primit permisiunea de a folosi drone echipate cu camere pentru o gama larga de misiuni, inclusiv monitorizarea multimilor si controlul frontierelor. Organizatiile pentru drepturi civile afirma ca e un abuz.

Folosirea dronelor pentru monitorizarea multimilor incepe intr-un moment delicat: Franta se confrunta cu demonstratii de proportii, in urma cresterii varstei de pensionare. Noua lege a fost gandita si aprobata in special in vederea Jocurilor Olimpice, ce vor avea loc anul viitor in Franta, pentru evitarea incidentelor sau atacurilor teroriste.

Decretul permite politiei, vamilor sau armatei sa foloseasca drone pentru a preveni atacuri asupra persoanelor sau bunurilor, pentru a asigura securitatea adunarilor în locuri publice, precum si mentinerea sau reinstituirea ordinii publice cand aceste adunari sunt susceptibile sa perturbe sever ordinea publica.

De asemenea,  dronele pot fi folosite pentru prevenirea actelor teroriste, reglementarea fluxurilor de transport, supravegherea frontierelor si salvarea oamenilor, se arata in decretul promulgat de presedintele Emmanuel Macron.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

Organizatiile civice  se opun

Organizatiile care lupta pentru apararea libertatilor civile critica dur noua lege si o considera un abuz. In urma observatiilor acestor asociatii, au fost operate totusi o serie de modificari. De exemplu, folosirea dronelor in caz de demonstratii trebuie aprobata de prefect. In plus, publicul trebuie sa fie informat in cazul in care un anumit eveniment e supravegheat de dronele politiei.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.