.

Ploua cu amenzi in magazinele care vand produse congelate

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a facut controale fulger in toata tara si a gasit nereguli grave

Inspectorii ANPC au controlat aproape 120 de tone de produse congelate si au aplicat amenzi de 1,7 milioane de lei, in mai putin de doua saptamani, mai exact in intervalul 15-26 iulie. Controalele au vizat modul de respectare a normelor privind conformitatea, comercializarea si modul de etichetare al produselor alimentare comercializate sub forma congelata.

Potrivit ANPC, in toata Romania au fost controlati 798 de operatori economici, iar la 64,5 la suta dintre ei au fost constatate deficiente. Din cele 119,3 tone de produse alimentare congelate verificate, cam o treime nu se incadra in prevederile legale privind protectia consumatorilor. O parte din cantitate – aproape 2 tone – a fost retrasa de la comercializare, intrucat produsele erau improprii consumului uman. Au fost aplicate nu mai putin de 596 de sanctiuni contraventionale, insumand 1,77 milioane lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Cele mai frecvente nereguli

ANPC informeaza ca cele mai frecvente abateri intalnite au fost comercializarea produselor alimentare congelate ce prezentau modificari organoleptice si a celor iesite din termenul de valabilitate. In plus, unele alimente congelate erau vandute in ambalaje rupte, care nu asigurau etanseitatea. In 22,4 la suta din cantitatea controlata, marfa nu avea etichete care sa ofere cumparatorilor informatiile obligatorii sau etichetele erau imposibil de citit, ori erau netraduse in limba romana. Comercializarea intr-un spatiu neautorizat, lipsa documentelor de provenienta a marfii sunt si ele printre neregulile constatate de inspectorii ANPC.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.