.

Platini, fostul sef UEFA, arestat pentru coruptie

Distribuie prietenilor tai!

Michel Platini, legenda a fotbalului francez, si fost al presedinte al UEFA, este anchetat in scandalul legat de alegerea statului Qatar ca gazda a Cupei Mondiale, in 2022.

El a fost dus la sediul Biroului Anti-Coruptie al Politiei Judiciare (OCLCIFF) din Nanterre.

Statul Qatar a fost ales sa gazduiasca, in 2022, Cupa Mondiala. Selectionarea candidaturii qatariotilor a avut loc in 2010, iar de atunci scandalurile se tin lant. S-au vehiculat acuzatii de coruptie la adresa lui Platini si multe voci afirma ca micul stat din Golf nu ar fi trebuit sa castige, pentru ca nu poate asigura buna desfasurare a Campionatului Mondial de Fotbal.  “Qatar a cumparat Cupa Mondiala” – au declarat oficiali din lumea fotbalului. Va fi pentru prima data in istoria fotbalului cand un campionat mondial este gazduit de o tara araba.

Michel Platini este considerat unul dintre cei mai buni fotbalisti ai tuturor vremurilor. Dupa ce a iesit din teren a fost manager de club si administrator.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

In varsta de 63 de ani, Platini a fost presedintele Uniunii Asociatiilor Europene de Fotba  – UEFA –  din 2007 pana in 2015, cand a fost suspendat de Comisia de etica a FIFA, in urma lantului de acuzatii de coruptie si spalare de bani, care au fost formulate la adresa sa.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.