.

Plati in euro instant

Distribuie prietenilor tai!

Comisia Europeana a adoptat o propunere legislativa privind accelerarea introducerii platilor instant in euro, astfel incat toti cetatenii si intreprinderile care detin un cont bancar in UE si in Spatiul Economic European sa poata face plati pe loc, in moneda unica.

Scopul este ca plățile instant in euro să fie accesibile ca pret, siguresși procesate fara obstacole in intreaga UE. Platile instant permit transferul de bani in orice moment al zilei in decurs de zece secunde, mult mai rapid fata de transferurile-credit traditionale, care sunt primite de prestatorii de servicii de plata numai in timpul programului de lucru si ajung in contul beneficiarului platii abia in urmatoarea zi lucratoare. Acest proces poate dura pana la trei zile calendaristice. Platile instant sporesc considerabil viteza si confortul pentru consumatori, printre altele la plata facturilor sau la primirea unor transferuri urgente (in cazul unei urgente medicale, de exemplu). In plus, acestea contribuie la imbunatatirea semnificativa a fluxului de numerar si genereaza economii de costuri pentru intreprinderi, in special pentru IMM-uri, inclusiv pentru comerciantii cu amanuntul. Platile instant elibereaza bani care in prezent sunt blocati la nivelul procesarii în sistemul financiar, alcatuind așa-numitele „sume in tranzit”, si care pot fi utilizati astfel mai devreme pentru consum sau investitii (aproape 200 de miliarde EUR sunt blocati in fiecare zi). La inceputul anului 2022, numai 11 la suta din toate transferurile-credit in euro din UE erau instant. Propunerea Comisiei urmareste sa elimine barierele care impiedica extinderea platilor instant si a beneficiilor acestora.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Transferul in 10 secunde, o adevarata revolutie

Mairead McGuinness, comisarul pentru servicii financiare, stabilitate financiara si uniunea pietelor de capital, a declarat: „Trecerea de la transferurile realizate «a doua zi» la transferurile in «zece secunde» este o adevarata revolutie, comparabila cu trecerea de la corespondenta postala la e-mail. Cu toate acestea, in prezent, aproape noua din zece transferuri-credit in euro sunt inca procesate ca transferuri «lente» traditionale. Tehnologia care permite efectuarea platilor instant exista din 2017, asa ca nimic nu justifica faptul ca multi cetateni si multe intreprinderi din UE nu pot trimite si primi bani imediat. Facilitatea de a trimite si a primi bani in cateva secunde este cu atat mai importanta în aceasta perioada in care facturile gospodariilor si IMM-urilor cresc si fiecare cent conteaza.”

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.