.

Pierderi masive pentru Rusia și Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Atât Ucraina, cât şi Rusia “suferă pierderi mari” pe front, unde se dau lupte crâncene, a indicat duminică Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre situaţia de pe frontul în Ucraina, în baza informaţiilor furnizate de serviciile sale secrete, transmite DPA.

Trupele ruse, conform estimărilor, au înregistrat cele mai mari pierderi de la bătălia pentru oraşul Bahmut, în regiunea Doneţk (est) în martie.

Ministerul nu a oferit o estimare exactă a numărului de morţi şi de răniţi, dar menţionează că cele mai intense lupte au loc în Zaporojie (sud), în partea de vest a regiunii Doneţk (est) şi în împrejurimile Bahmut (est).

“În toate aceste zone, Ucraina continuă să desfăşoare operaţiuni ofensive şi a făcut mici progrese”, indică instituţia de apărare britanică.

În sud, pe de altă parte, Rusia reuşeşte adeseori “operaţiuni defensive relativ eficiente”.

Ministerul britanic al Apărării publică rapoarte zilnice despre războiul din Ucraina de la începutul acestuia, în urma cu aproape 16 luni. Moscova acuză Londra de o campanie de dezinformare, conform DPA.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Forţele ruse au pierdut trupe şi echipamente militare echivalând mai mult de patru companii doar în 24 de ore, a declarat duminică generalul de brigadă Oleksandr Tarnavski, comandantul Grupului de forţe strategice şi operaţionale ucrainene Tavria, potrivit EFE.

“Fiecare zi devine un infern pentru ruşi. Soldaţii noştri zdrobesc magistral inamicul”, afirmă el într-un mesaj pe Telegram, adăugând că “în ultimele 24 de ore, pierderile inamicului în morţi şi răniţi s-au ridicat la mai mult de patru companii”.

În sectorul Tavria, un termen topografic pentru desemnarea mai multor zone din sud-estul Ucrainei, “unităţile de rachete şi de artilerie ale Forţelor de apărare ucrainene au efectuat 1.829 de tiruri în cursul zilei trecute”, a precizat el.

Potrivit lui Tarnavski, trupele ucrainene au distrus sau avariat ’77 de echipamente militare inamice’, printre care a menţionat un elicopter Ka-52, 24 de tancuri, 12 vehicule de luptă ale infanteriei, 3 vehicule blindate de lupta multifuncţionale, 2 transportoare blindate de personal, 2 drone Orlan-10, o dronă Zala şi un sistem de rachete antitanc Şturm-S.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

În plus, au fost distruse 12 depozite de muniţii ruse, a adăugat el.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.